La Taula Rodona va tractar sobre els REPTES de FUTUR del TERCER SECTOR i hi vam participar 4 ponents per a garantir visions diferents del tema:
- Una visió des de l'Economia Social i les Cooperatives: Xavier López, director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Dept. d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya
- Una visió de l'RSE de les empreses: Josep Maria Canyelles, expert en RSE i promotor de Responsabilitat Global
- Una visió des de l’Administració: Fernando Pindado, expert en Participació i tècnic de la Diputació de Barcelona
- Una visió des del propi sector: Luís Miguel Luna, expert en relació ONL-empreses, coordinador de l’Àrea de Màrqueting i Comunicació de l’Associació Espanyola Contra el Càncer
Vaig enregistrar-me una de les intervencions, la que correspon a la següent qüestió: "Sembla que l’etiqueta “social” la pot acabar tenint tothom... Quines han d’ésser les característiques diferencials de les organitzacions del Tercer Sector?". Podeu escoltar aquí la meva intervenció de 7 minuts de resposta inicial a aquesta qüestió.
M'agradaria valorar l'alt nivell en el desenvolupament de l'esdeveniment, on es va afavorir el sentit crític per part de tots els participants i assistents, la introducció de visions innovadores i reptes sectorials i compartits.
Entre les moltíssimes coses interessants que s'hi van dir, ara mateix recordo com el Xavier López exempleficava amb algunes cooperatives que han sabut ser excel·lents amb models participatius orientats no al formalisme estèril sinó a crear valor. També ha dit que el segle XX va ser el del "què" (anem a la Lluna!) i el XXI el del "com" (anem-hi amb menys combustible!).
També recordo les paraules del Luis Miguel Luna destacant la necessitat que les entitats sàpiguen augmentar la seva independència, diversificant aliances i finançaments: sols si ets independent pots portar a terme un projecte que tu consideres molt interessant però que potser ningú voldrà finançar per poca rendibilitat en termes de nombre de persones assistides...
El Fernando Pindado, que va ser subdirector general de participació ciutadana en el darrer govern de la Generalitat de Catalunya, va reflexionar sobre la prestació de serveis públics des de les organitzacions no lucratives tot introduint, per exemple, el valor que poden donar a la participació social. També va mostrar se cautelós amb algunes maneres de classificar, ja que conformem tòpics que limiten la creativitat perquè "el llenguatge sovint pensa per nosaltres".
Nota: accés a la notícia del debat de l'any 2012:
28.10.12 Taula rodona sobre els reptes del Tercer Sector
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada