31.10.13

La proposta d'una Societat Limitada d'Interès General #SLIG

Dono suport i tinc gran interès en la creació de la figura jurídica de la Societat Limitada d'Interès General. Aquesta proposta, els aspectes claus de la qual resumim a continuació, ha estat recollida per CiU, quie la ha presentat en octubre del 2013 al Congres dels Diputats.


La propuesta de una Sociedad Limitada de Interés General #SLIG

Doy apoyo y tengo gran interés en la creación de la figura jurídica de la Sociedad Limitada de Interés General. Esta propuesta, cuyos aspectos claves resumimos a continuación, ha sido recogida por CIU, quien la ha presentado en octubre del 2013 al Congreso de los Diputados.

Enlaces relacionados: 

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya rep la Placa Francesc Macià a la Responsabilitat Social Empresarial

President Mas: "La cultura del treball forma part de l'ànima del país i això ens ajudarà a sortir-nos-en millor i més de pressa "

El president Mas al Saló de Sant Jordi amb els guardonats
  • El cap del Govern ha lliurat aquest vespre les Medalles i Plaques al treball President Macià 2013
  • Artur Mas defensa “l’ideal de plenitud i llibertat” que "va perseguir Macià i molta gent a Catalunya"
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha mostrat convençut aquest vespre que “Catalunya té més punts per sortir de la situació econòmica actual ja que la cultura del treball és l’ànima i la identitat del país”. Mas, que ha lliurat aquest vespre les Medalles i Plaques al treball President Macià 2013”, ha assegurat que “el repte actual és com donar major qualitat al teixit productiu i als llocs de treball”, per allunyar-nos així del que va succeir abans de l’actual conjuntura econòmica.
 
El cap del Govern s’ha mostrat esperançat en les possibilitats del país, i n’ha posat com a exemple el fet que “la Unió Europea hagi designat Catalunya com un dels territoris europeus que seran tractors des del punt de vista de la capacitat tecnològica, científica i d’innovació”. Segons ha explicat el president, això suposarà que, entre el 2014 i el 2020, Catalunya rebrà un 44% més de recursos europeus associats a la tecnologia, la innovació i la ciència. “Això demostra fins a quin punt quan s’obren les portes de l’excel·lència, Catalunya és allà”, ha reblat.
 
Artur Mas ha presidit aquest vespre, al Palau de la Generalitat, el lliurament d’aquests guardons que atorga el Govern a treballadors, empreses i entitats que s’han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball. Enguany, s’han concedit aquests premis a 11 persones i 4 empreses amb seu a Catalunya.
 
El cap de l’Executiu ha qualificat “d’exemple” als guardonats d’avui, ja que el treball és “una de les dimensions de l’ànima del país” ha assegurat, juntament amb la defensa de la llengua i la cultura; la capacitat d’integració de les persones d’origen divers, i la voluntat de controlar el poder, i per tant d’exercir la democràcia, que ja es troba en l’origen de la institució de la Generalitat al segle XIV.
 
En el decurs de la seva intervenció, el president de la Generalitat ha destacat que el lliurament d’avui coincideix amb el 73è aniversari de la mort del president Companys. Per això, Mas ha subratllat que amb aquest acte “homenatgem Companys per la dignitat amb què va morir i a Macià per perseguir un ideal, un ideal de plenitud i de llibertat, com molta gent a Catalunya també persegueix”.
 
En aquest sentit, el president ha recordat que Macià va buscar aquest ideal amb “esperit de diàleg i acord amb les institucions”, un esperit, ha explicat, que continua existint en els dirigents catalans.
 
Els premis Medalles i Plaques al treball President Macià van ser creats l’any 1938 i reconeixen els mèrits laborals i la contribució a l’impuls de l’economia catalana dels treballadors i les empreses. Aquests guardons s’atorguen anualment per distingir la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral.
 
Enguany, el Govern de la Generalitat ha concedit aquest premi a les persones i empreses següents:
 
Guardonats Plaques al treball President Macià 2013
·      Gates PT Spain SA. Categoria Seguretat i salut en el treball.
·      Fundació Pare Manel. Categoria Igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar.
·      Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Categoria Responsabilitat social empresarial.
·      Plàstics Castellà. Categoria Foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat.
 
Guardonats Medalla al treball President Macià 2013
·      Narciso Amigó de Bonet i Sans
·      Ignacio Estévez Rodríguez
·      Manuel García Escobar
Manolo Escobar.
·      Rosa Mª Fabián i Martínez
·      Antoni Fitó i Morató
·      Rosa Oriol Porta
·      Manel Vila Roura
·      Manel Faus i Pujol
·      Ramon Aymerich i Santandreu
·      Fulgenci Cerón i Palau
·      Teresa Ferré Porres

30.10.13

Demà a Sant Feliu de Llobregat: Master class sobre el sentit empresarial de la responsabilitat social



El proper dijous 31 d'octubre, de 9 a 10.30 h, s'impartirà al Centre Serveis El Pla la master class "El sentit empresarial de la Responsabilitat social: beneficis i reptes", a càrrec de Josep Maria Canyelles, adreçada a empresaris i empresàries i persones emprenedores.

L'objectiu d'aquesta formació és comprendre millor el sentit de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE), com a enfocament de gestió orientat a un desenvolupament organitzacional que aporti excel·lència social i competitivitat a l'empresa.

La RSE no és només un conjunt de bones pràctiques sinó una manera de relacionar-se amb l'entorn i aspirar al màxim desenvolupament en un context de màxima sostenibilitat. La RSE es vincula al model d'empresa i a l'estratègia de mercat. En aquest sentit, es considera prioritari capacitar els empresaris i empresàries per tal que siguin capaços de liderar i coordinar el procés d'incorporació de la RSE a les seves empreses com a mecanisme de promoció de la seva competitivitat i de compromís amb el territori i les seves necessitats.

La master class està inclosa en el Programa "La Responsabilitat Social: Un repte d'empreses i de ciutat" que l'Ajuntament està desenvolupant amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona. El programa inclou diverses sessions de sensibilització i formació per a les empreses, així com un procés d'acompanyament per a aquelles que desitgin incorporar la gestió de la seva RSE com una estratègia de competitivitat i de millora continua.

Per formalitzar les inscripcions cal enviar la fitxa d'inscripció adjunta a l'adreça electrònica oise@santfeliu.cat o trucar al Centre Serveis El Pla (c/ El Pla, 166 – tel. 93 685 07 83).

Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social, és soci-consultor de Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat, i promotor de Responsabilitat Global
 
Documents relacionats:
Fitxa inscripció
Programa master class
Font

29.10.13

Curs “Pacificar les Organitzacions”

Totes les organitzacions, ja siguin públiques o privades, no estan exemptes de tensions. I perquè aquests petits conflictes no acabin corroent el propi organisme és bo saber gestionar possibles ressentiments o conflictes derivats de la diversitat, al mateix temps que es genera entusiasme, llibertat i s'exerceix un lideratge participatiu i ètic.

Davant d'aquesta realitat, la Fundació Carta de la Pau presenta el curs “Pacificar les Organitzacions”. Una oferta formativa pensada per a persones que col·laboren i / o treballen en ONG, que lideren empreses, responsables de recursos humans i de departaments de selecció de personal.

Francesc Torralba, doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona, ​​és el professor d'aquest curs que pot fer de manera presencial i online. A més és bonificable per la Fundació Tripartita. Per a més informació: formacio@cartadelapau.org.

PDF

Curso “Pacificar las Organizaciones”

Todas las organizaciones, ya sean públicas o privadas, no están exentas de tensiones. Y para que estos pequeños conflictos no acaben corroyendo el propio organismo es bueno saber gestionar posibles resentimientos o conflictos derivados de la diversidad; al mismo tiempo que se generar entusiasmo, libertad y se ejerce un liderazgo participativo y ético.

Delante de esta realidad, la Fundación Carta de la Paz presenta el curso “Pacificar las Organizaciones”. Una oferta formativa pensada para personas que colaboran y/o trabajan en ONG’s, que lideran empresas, responsables de recursos humanos y de departamentos de selección de personal.

Francesc Torralba, doctor en Filosofía por la Universitat de Barcelona, es el profesor de este curso que puede realizarse de forma presencial y online. Además es bonificable por la Fundación Tripartita. Para más información: formacion@cartadelapaz.org.

PDF 

No Woman, No Drive. Conduir pot perjudicar els ovaris

  • Un vídeo satíric surt en defensa del dret a conduir de les dones saudites

L'activista saudita Hisham Fagih ha sortit en defensa de les dones saudites, que dissabte van organitzar una protesta per defensar el seu dret a conduir  -activitat que tenen prohibida- a través d'un vídeo en el qual porta a terme una paròdia de la cançó de Bob Marley No woman, no cry, convertida per a l'ocasió en No woman, no drive.

Fagih, autor de la lletra de la cançó, posa en ridícul situacions quotidianes de l'Aràbia Saudita. Per exemple, al·ludeix al clergue que defensava la prohibició de conduir perquè aquesta activitat pot danyar els ovaris de les dones.

Pot resultar sorprenent que encara es pugui pretendre imposar per la via de la por o de les falsedats ridícules alguna prohibició a un col·lectiu per a perpetuar el poder d'algun grup. Ja no som a l'edat mitjana i és difícil que algú pugui creure que conduir pot danyar els ovaris, com que masturbar-se provoqui ceguera.

Tanmateix, per més gràcia que ens pugui fer, no és un model tan allunyat del que estem vivint a casa nostra en el debat sobiranista: els arguments de l'unionisme són ocupats per les proclames de la por, sobre tots els mals que cauran sobre Catalunya i sobre tots els organismes dels quals serem expulsats. No m'extranyaria que algun tertulià algun dia proclami que amb la independència tots els catalans ens tornarem calbs! Maneres medievals d'abordar la convivència, defugint les formes democràtiques, per tal de conservar espais de poder sobre l'espai públic, sobre els valors, sobre la ciutadania.

El Govern aprovarà en les properes setmanes un codi ètic i de bones pràctiques per a tots els alts càrrecs

  • El conseller Homs ha fet aquest anunci durant la cloenda de la I Jornada de Transparència de la Generalitat de Catalunya: “Avaluant el portal de transparència de la Generalitat”, que ha reunit al Palau de la Generalitat experts relacionats amb les polítiques de transparència i govern obert
  • Homs considera que seria “un frau democràtic” no fixar una data i una pregunta per a la consulta
  • El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, assegura que l’aposta del Govern per la transparència “no és una moda o una obligació sinó una convicció que cal canviar la manera de rendir comptes amb la ciutadania”
  • El director d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, destaca que el portal de transparència de la Generalitat té la vocació de “mostrar de forma clara i comprensible la informació perquè cada individu pugui formar-se una opinió crítica, directa i pròpia”
  • El catedràtic de Ciència Política i de l’Administració i membre del Consell d’Administració de Transparency International, Manuel Villoria, ha valorat que la Generalitat, amb el portal de transparència, ha fet “un pas de gegant” en la claredat de la informació respecte d’altres comunitats autònomes
I jornada de transparència
El Govern aprovarà en les properes setmanes un codi de bones pràctiques que regularà l’actuació de tots els alts càrrecs de la Generalitat, segons ha explicat avui el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs. El conseller ha assegurat que propòsit d’aquest codi és incorporar “un plus de contingut” per anar mes enllà del marc normatiu actual.
Homs ha fet aquest anunci durant la cloenda de la I Jornada de Transparència de la Generalitat de Catalunya: “Avaluant el portal de transparència de la Generalitat”, que ha reunit al Palau de la Generalitat experts relacionats amb les polítiques de transparència i govern obert.
A la jornada hi han participat, a més del conseller Homs, el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí; el director general d'Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; el catedràtic de Filosofia Política i Social, investigador de la Fundació Ikerbasque i director de l’Institut de Governança Democràtica, Daniel Innerarity, i el catedràtic de Ciència Política i de l’Administració i membre del Consell d’Administració de Transparency International, Manuel Villoria.
Durant la seva intervenció, el conseller Homs ha destacat que la transparència “no és només una qüestió de normativa”, sinó que “al costat d’això hi ha d’haver una actitud honesta i transparent” que “s’ha de notar en tot el que fa el Govern” i que “ha de presidir la nostra acció pública”.
Així, el codi ètic “posarà negre sobre blanc” el compromís dels alts càrrecs amb el servei públic i establirà les normes que han de regir les relacions del personal directiu amb el mateix Govern i el conjunt de l’Administració; amb el món empresarial –els alts càrrecs no podran acceptar regals-; amb les forces polítiques i altres organitzacions que congreguin representació d’interessos, i amb el Parlament.
El codi també inclourà un apartat relacionat amb els mitjans de comunicació ja que, segons ha remarcat Homs, “l’exercici de la transparència no és possible si no és amb el concurs i amb la funció social dels mitjans de comunicació”. Cadascun dels alts càrrecs haurà de subscriure individualment el codi de bones pràctiques.
Homs també ha demanat que la transparència i aquesta actitud honesta dels poders públics “ho abordi tot: des de la contractació pública i els sous de tots els treballadors, fins als propòsits polítics més rellevants de cada moment”. D’acord amb això, ha respost als qui proposen no fixar cap data per a la celebració de la consulta pel dret a decidir que “quan un país es planteja de manera global i amb processos democràtics pel mig, dates i plantejaments de pregunta, després s’hi ha d’actuar en conseqüència, perquè si no seria un frau democràtic”.
El conseller Homs també ha subratllat que la transparència “és essencialment responsabilitat dels poders públics i dels ciutadans” i ha fet una crida a situar-la “com una exigència ètica i de bona governança i no com una arma llancívola”, ja que la informació que proporciona es podria utilitzar, de forma descontextualitzada, “per fer acció d’oposició llancívola o pur populisme”.
La transparència, eix principal de la legislatura
El secretari de Comunicació, Josep Martí, ha assegurat que el Govern ha convertit la transparència en un “eix principal d’aquesta legislatura” en tant que “eina per recuperar la confiança de la gent”. Per aquest motiu, el Govern “treballarà a fons” en les polítiques de rendiment de comptes “no perquè sigui una moda o per obligació sinó des de la convicció col·lectiva de tots els que tenim responsabilitats públiques”.
Aquest compromís del Govern té vocació de permanència: “Volem posar en marxa eines que quedin, que deixin marca, i no eines que un cop passat el tràngol de la necessitat ningú més no en torni a parlar”, ha explicat Martí. “Aquest és un projecte que no s’acaba per posar en marxa un portal de la transparència, per excel·lent que sigui”, ha subratllat.
Tot i entendre que en aquest camí cap a la recuperació de la confiança “el pas més llarg, decidit i ràpid s’ha de fer des dels àmbits de les responsabilitats públiques”, Martí ha matisat que “l’exigència de transparència i obertura no és només aplicable als poders públics”. “És necessari que l’aplicació de la transparència també s’exigeixi a l’àmbit privat, o si no, l’esforç dels poders públics no serà suficient”.
El secretari de Comunicació també ha remarcat que, per al Govern, la transparència no és únicament un nou paradigma de relació entre les institucions i els ciutadans, sinó un instrument que permet posar damunt la taula informació i dades per a un debat públic menys visceral i més carregat de “raons i arguments” i que ha de servir per “donar per acabat el temps de la minoria d’edat política de les institucions i els ciutadans del país”.
En aquest sentit, el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, ha constatat que la societat cada cop té una “major maduresa democràtica” i que la ciutadania ja no té suficient amb exercir el dret a vot i “reclama un paper més actiu” en la definició de les polítiques públiques i la gestió dels recursos generals.
En resposta a aquesta demanda de la societat, el portal de transparència de la Generalitat té la vocació de “mostrar de forma clara i comprensible la informació perquè cada individu pugui formar-se una opinió crítica, directa i pròpia”, ha remarcat Genovès. Per això ofereix les dades en diferents registres i formats, perquè hi puguin accedir fàcilment no només  avaluadors o experts de la transparència sinó el conjunt dels ciutadans. El portal ja ofereix la informació en format web, dades obertes i infografies i abans de finals d’any incorporarà un nou canal audiovisual.
El catedràtic de Filosofia Política i Social, investigador de la Fundació Ikerbasque i director de l’Institut de Governança Democràtica, Daniel Innerarity, també ha destacat la necessitat de prioritzar la claredat i intel·ligibilitat de la informació per sobre de la quantitat si realment es vol facilitar als ciutadans el seguiment de les polítiques públiques. “No cal posar a l’abast de la ciutadania moltes dades, perquè de vegades quantes més dades es publiquen més dificultats es posen als ciutadans per comprendre”, ha assegurat.
Innerarity s’ha mostrat més partidari de parlar de “publicitat de determinats actes” que sigui “compatible amb àmbits de secret” perquè, segons ha raonat, “hi ha certes decisions polítiques que només poden prendre de manera correcta des de l`àmbit de la privacitat”. “La  política és delegació i necessita terminis de discreció, però aquesta delegació ha d’anar acompanyada de rendiment de comptes”, ha conclòs.
Avaluació del portal de transparència de la Generalitat
El portal de transparència de la Generalitat de Catalunya (http://www.transparencia.gencat.cat), es va posar en marxa el passat 29 de juliol. Segons va destacar aleshores el president Mas, el portal dóna compliment a un dels compromisos “més importants” assumits pel Govern en el marc de les dues cimeres per a la Regeneració Democràtica, encapçalades pel president de la Generalitat i amb la participació dels màxims representants dels organismes de control institucional.
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assenyalat que el portal, en pocs mesos de funcionament, ja s’ha convertit en una “referència notable” en el terreny de la transparència, que posa de manifest el compromís del Govern i del conjunt de l’Administració de la Generalitat amb les polítiques de govern obert.
Homs també ha recordat que en els últims rànquings del Transparency International Catalunya es trobava “en una banda mitjana” i que l’objectiu del Govern amb aquest portal és “situar-nos en la banda més alta”.
Properament, el portal incorporarà sis nous blocs de contingut: les retribucions del personal directiu i eventual dels Departaments; les retribucions del personal directiu i eventual vinculat al sector públic de la Generalitat de Catalunya; les dietes; la contractació menor, és a dir, els contractes inferiors a 18.000 euros, que es publicaran de forma agregada; l’accés a l’escó 136 del Parlament -el canal de participació de la Cambra- i un apartat de preguntes freqüents.
Amb la posada en funcionament d’aquest lloc web, el Govern de la Generalitat ja complia 78 dels 80 indicadors INCAU de Transparency International. Un cop s’hi incorpori la informació sobre la contractació menor i s’aprovi el codi ètic, el Govern passarà a complir-los tots. A més, el Govern ha incorporat a iniciativa pròpia 64 indicadors més.
El catedràtic de Ciència Política i de l’Administració i membre del Consell d’Administració de Transparency International, Manuel Villoria, ha valorat que la Generalitat, amb el portal de transparència, ha fet “un pas de gegant” en la claredat de la informació respecte d’altres comunitats autònomes.
Villoria també ha recomanat que es desenvolupi de manera “intensiva” l’avaluació de les polítiques i els programes del Govern, i ha posat en relleu que per connectar el govern obert amb la transparència cal “explicar per què i com s’han pres les decisions i assumir les responsabilitats”.
Vídeos
I Jornada de la Transparència en vídeo FLV KB

Font 

Compromís insta el govern valencià a activar una eina a internet per denunciar la corrupció anònimament

La portaveu adjunta Mònica Oltra assegura que molts ciutadans i empleats públics no denuncien per por a represàlies
Mònica Oltra, en una imatge d'arxiu, amb els diputats de Compromís Enric Morera i Josep Maria Pañella. / ACN
El grup parlamentari Compromís ha registrat una proposició no de llei (PNL) en les Corts Valencianes per instar el govern valencià a posar en funcionament en marxa a internet una eina que serveixi per denunciar la corrupció de manera anònima i que, alhora, arribi directament a la Fiscalia Anticorrupció, sense intermediaris.



La coalició ha explicat en un comunicat de premsa que ja que la lLlei d'Enjudiciament criminal preveu l'obligació d'informar a la justícia si es té coneixement que s'està cometent algun delicte, cosa que no ocorre, segons Compromís, per la por a les represàlies, el que es vol aconseguir amb aquesta plataforma és "que qualsevol persona de manera anònima pugui presentar davant Anticorrupció denúncies sobre possibles irregularitats, actes fraudulents o de corrupció dels què haguin tingut coneixement".

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha explicat que "per garantir que les persones coneixedores de possibles casos de corrupció i frau puguen denunciar-ho sense por a represàlies, les administracions públiques han de posar els mitjans perquè es puguin dur a terme denúncies anònimes salvaguardant la seva seguretat".

"Durant els últims anys –ha afegit– hem vist molts ciutadans, en concret empleats públics i funcionaris, que tenen por de denunciar allò que saben. Són persones que han vist irregularitats, que han vist corrupció però que no poden denunciar-ho perquè a més han vist represàlies cap a altres companys que que han tingut la valentia de denunciar".

Compromís planteja que es pugui denunciar amb totes les garanties d'anonimat a través d'internet, una eina que afavoreix l'anonimat si es prenen les mesures adients, mitjançant un sistema electrònic destinat a tal fi amb un format estructurat que faciliti la presentació de la informació i garanteixi que no s'accedirà a la IP, impedint rastrejar al denunciant.

"Este mecanisme de denuncia anònima per internet existeix en institucions europees, per exemple a l'Oficina Antifrau Europea (OLAF), que permet que les denúncies es facin anònimes perquè hi ha gent que té por. I és una por fundada perquè al nostre territori s'han pres represàlies quan la gent ha exercit la seva obligació democràtica de denunciar irregularitats i corrupció", ha conclòs Oltra.

Font: ARA.cat

La huella de carbono en Catalunya en 2012 se reduce un 12,6 % frente a 2011

  • "La gestión de residuos en Catalunya obtiene unos resultados muy satisfactorios con respecto al resto del estado", aseguran los responsables de la Agencia de Residuos de Catalunya
Medio ambiente | 22/10/2013 | Última actualización: 29/10/2013
La huella de carbono en Catalunya en 2012 se reduce un 12,6 % frente a 2011
Residuos gestionados por la compañía Endesa en las comarcas de Lleida ACN / Endesa



 

Barcelona.(EFE).- La huella de carbono en Catalunya disminuyó en 2012 un 12,6 % con respecto al año anterior, según el informe La huella de carbono de la gestión y tratamiento de los residuos municipales de Catalunya 2011-12, que ha presentado hoy la Agencia de Residuos de Catalunya.
Los resultados del informe reflejan que la emisión de carbono por la gestión de los residuos municipales genera 104 kg de CO2 por habitante al año, cifra que, según ha explicado el secretario de Medio Ambiente y Sostenibilidad, Josep Enric Llebot: "Está muy por debajo la media española".

En el año 2012, el total de emisiones generadas por los residuos municipales fue de 1.558.560 toneladas de CO2 aunque, gracias a la gestión de residuos basada en la recuperación y el tratamiento, se consiguió evitar la emisión de 769.167 de estas toneladas, el equivalente a las emisiones de 195.000 neveras funcionando ininterrumpidamente durante diez años.

"Es importante tener claro que, a más residuos generados, más emisiones, y que, a más recogida selectiva, menos huella", ha subrayado Josep Enric Llebot, a lo que ha añadido: "La gestión de residuos en Catalunya obtiene unos resultados muy satisfactorios con respecto al resto del estado español".

El director de la Agencia de Residuos de Catalunya, Josep Maria Tost, ha afirmado que la crisis ha tenido un papel importante en el declive de emisiones de CO2 y ha destacado el hecho de "consumir menos" como una de las causas principales de estas cifras tan positivas.

El informe también refleja qué comarcas de Catalunya son las que generan más emisiones de CO2 y sitúa a la Val d'Aran, la Cerdanya, la Anoia, La Selva, el Alt Empordà y el Baix Empordà, como las seis únicas comarcas que producen más de 250 kg de CO2 por habitante al año.

"La idea es favorecer y estimular a aquellas comarcas que presentan mejores resultados y, de lo contrario, 'castigar' a aquellas que lo están haciendo mal", ha explicado Josep Maria Tost, y ha asegurado que se aplicará "una política de discriminación positiva" para motivar las comarcas que generan más emisiones.

El estudio ha sido elaborado por la agencia Inèdit, con la colaboración de la Agencia de Residuos de Cataluña (ARC) y de la Oficina Catalana del Cambio Climático (OCCC), que ha utilizado una innovadora herramienta de cálculo desarrollada por el grupo de investigación de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), SosteniPrA.

Font: http://www.lavanguardia.com/medio-ambiente/20131022/54392289047/huella-de-carbono-catalunya-2012-reduce.html#.Umdr6-n5ntU.twitter

Newsletter octubre 2013

[ca] Ja podeu accedir a la newsletter d'octubre 2013, on us informem de l'àmplia programació d'esdeveniments i cursos d'RSE arreu de Catalunya, i també oferim nous articles i reflexions. Entreu al newsletter en català: www.collaboratio.net/newsletter/2013/10/27/01

[es] Ya pueden acceder a la newsletter de Octubre 2013, donde les informamos de la amplia programación de eventos y cursos de RSE por toda Catalunya, y nuevos artículos y reflexiones. Entren al newsletter en castellano: www.collaboratio.net/newsletter/2013/10/27/02

[ca] Veure llistat tots els newsletters
[es] Ver listado todos los newsletters

Jornada de Transparència “Avaluant el portal de transparència de la Generalitat”

Ahir va tenir lloc la Jornada de Transparència “Avaluant el portal de transparència de la Generalitat”, en la qual es va saber que el Govern aprovarà en les properes setmanes un codi ètic i de bones pràctiques per a tots els alts càrrecs.

Aquestes són les piulades que n'hem fet (en ordre invers):

  1. Manuel Villoria a "importància de connectar la transparència i el govern obert"
  2. Manuel Villoria: "un bon govern ha de generar un conjunt de regles q afavoreixin la integritat dels òrgans i treballadors"

  3. The more strictly we are watched, the better we behave, J. Bentham segons Villoria. Trist però cert!
  4. anuncia imminent aprovació Codi Ètic govern de la Generalitat, q permetrà satisfer tots indicadors de Trasp.Inter

  5. El director general d'Atenció Ciutadana i Difusió, , parla del portal de

  6. Innerarity: "La desconfiança configura el sistema polític actual"

  7. Inner: Nuestro sist. político no sanciona lo políticamente reprobable y el conflicto se deriva a lo judicial: zona ciega

  8. Innerarity habla de "burbuja de la participación", la delegación es parte de la democracia. La clave: rendición de cuentas

  9. Innerarity: quan es debiliten les ideologies ens fixem més en les qualitats personals. No tant què em diuen, sinó què fan.
  10. : amb la transparència es posa fi a la minoria d'edat d'una societat i ciutadania; tractar com a adults

  11. La transparència ha de permear a tota la societat
  12. : Partits no són únic actor però són fonamentals. Transp tb els ha d'afectar. De fet tots els actor socials
  13. La transp no implica ventilar tots els temes en un teatre obert. Hi ha espais de reserva, q no secretisme, per a estratègia
  14. és posar dades damunt la taula per a afavorir el diàleg. Però tb s'ha de ser crític amb la transparència: no implica teatre

  15. Renuncia a un enfoque populista y frívolo de la transparencia, más próximo a la RSC, dice
  16. critica les empreses q parlaven de i sols era un pla de MKT, alertant q no ha de ser moda ni MKT

  17. transparència: eix central de la legislatura, diu

  18. Podeu seguir en directe la I Jornada de Transparència de la Generalitat
  19. A l'acte "Avaluant el portal de la transparència de la Generalitat" al Palau GenCat