O. L. BARCELONA
Televisió de Catalunya (TVC) obre avui la 10a edició de
La Setmana de TV-3, que aquesta vegada està dedicada al valor social del temps. Nascuda amb l’objectiu de sensibilitzar l’audiència sobre un aspecte important de la realitat, la proposta omple des d’avui la programació dels diferents canals de la televisió catalana i també de Catalunya Ràdio i els portals d’internet.
La Setmana de TV-3 viurà el seu punt culminant diumenge que ve, 2 de maig, amb l’emissió, després del
Telenotícies vespre, del documental de Montserrat Besses
La veu de l’amo –centrat en la importància de la feina en les nostres vides– i, a continuació, un especial del programa
Banda ampla, que abordarà la gestió del temps, prenent com a punt de partida l’ús que en fan els més petits de la casa. [llegir
notícia a TV3,
notícia al Periódico]
PD: podeu veure els reportatges a TV3 a la carta:
Banda ampla: I ara, el temps (3a part)Tercera part de l'especial de "Banda ampla" amb motiu de "La setmana de TV3", on es debat com fer ser servir el nostre temps a la feina o com influeix el nostre temps laboral en la resta del nostre temps.
Banda ampla: I ara, el temps (2a part)L'especial de "Banda ampla" a "La setmana de TV3" tracta també si aprofitem prou bé el temps que passem treballant i què hauríem de canviar per fer una distribució més equitativa de les hores que passem al lloc de feina respecte a les que passem a casa o a la resta de llocs.
Banda ampla: I ara, el temps (1a part)TV3 dedica una setmana al valor del temps i "Banda ampla" s'afegeix a aquest esdeveniment debatent com fer ser servir el nostre temps a la feina o com influeix el nostre temps laboral en la resta del nostre temps.
Especial "Banda ampla": "La veu de l'amo"Com vivim el temps dedicat a la feina? Quin lloc ocupa la feina en la nostra vida quotidiana? Treballar és essencial per a la salut física i mental; per tant, no tenir feina és garantia de patiment. Però el treball també pot fer emmalaltir. La crisi ha fragilitzat tothom; ha fet augmentar la por i el silenci.
L'hora del lector: El temps com a tema literariAlbert Serra i Francisco de Sert, comte de Sert, seran els convidats que conversaran amb Emili Manzano sobre el temps com a tema literari i artístic, a partir de l'ideari expressat per Marcel Proust en la seva obra magna, "A la recerca del temps perdut". D'aquesta manera, "L'hora del lector" s'afegeix al tema de La Setmana de TV3: "El valor del temps".
Telenotícies: Estalviar temps gràcies a internetEn la Setmana de TV3 dedicada al temps no es poden oblidar els avantatges que representa internet a l'hora de fer tot tipus de gestions: des de tràmits amb l'administració -la Generalitat atén dos milions de sol·licituds anuals- fins a fer la compra o organitzar les vacances.
Divendres: El Màster de TV3 i la gestió del tempsEn el marc de La Setmana de TV3, rebem Eduard Boet per parlar sobre el temps lliure dels joves que es dediquen al voluntariat. Ens presenta "1+1=11", el documental fet pels estudiants del Màster de TV3, que s'emet aquesta nit.
Els matins: Gestionem bé el nostre temps?Com ens ho fem per tenir sempre la sensació que no arribem a tot arreu i que ens falta temps? Ho analitzem amb diversos convidats i amb un reportatge sobre la bona gestió.
Millennium: Tempus fugitParlem del valor del temps amb Jorge Bucay, un dels escriptors més venuts i exitosos en el camp de l'autoajuda i que ara publica "El camino de la espiritualidad". A la taula de debat, diversos experts discutiran sobre la manera de conciliar el temps laboral amb el temps que dediquem a la família i l'oci en la societat del benestar. Finalment, Carmen G. Guzmán ens parlarà del projecte de videoart "Lo que vale un minuto", en què 30 dones d'arreu del món parlen de la seva feina i del que val un minut de les seves vides.
Divendres: Taula d'actualitat - 29/04/2010Parlem amb Ignasi Buqueras, autor del llibre "Tiempo al tiempo" i president de la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols. I també fem tertúlia sobre el Barça i la seva eliminació de la Champions. El Miqui va seguir el periple de la penya d'Arenys de Mar i ens n'ensenya el reportatge.
TVist: Jordi Cadellans, el Lluís de "La Riera"Rebem l'actor Jordi Cadellas, una cara nova dins l'audiovisual català. Amb ell conversem sobre les desventures del seu personatge, el Lluís Guitart de la sèrie "La Riera". També el fem omplir el rellotge de la dedicació, per saber com gestiona el seu temps.
Info K: Un artista a l'institutTres artistes estan creant tres obres d'art amb l'ajuda dels alumnes de tres instituts de Barcelona. El projecte es titula "En Residència" i a l'"Info K" hem visitat l'obra que estan treballant a l'Institut Infanta Isabel d'Aragó.
Divendres: Maurici Planas i la gestió del temps a la cuinaAmb motiu de La Setmana de TV3, ens visita el professor de cuina Maurici Planas, amb qui parlem de com optimitzar el temps a la cuina. I amb la Tatiana Sisquella descobrirem quin és el nivell de dedicació a la cuina d'homes i dones.
TVist: Mercè Comes a "Nit de reis"Ens visita una actriu i comediant molt activa a TV3, la Mercè Comes. Repassem la seva trajectòria a la televisió, i també li demanem que ompli el cercle del temps dins La Setmana de TV3, per saber a què dedica més temps. Ens presenta l'obra "Nit de reis", que interpreta al TNC fins al 30 de maig.
Singulars: José Luis Sampedro, compromís i lucidesaÉs un d'aquells homes que han arribat a ser savi, i cadascuna de les coses que diu és una autèntica lliçó de vida. És José Luis Sampedro, catedràtic d'Estructura Econòmica i d'Ètica. I també escriptor i humanista, i membre de la Real Academia Española de la Lengua. Als 93 anys conserva intactes la curiositat i l'energia intel·lectual. Crític amb el capitalisme i la globalització, diu que vivim en un sistema irracional abocat a la barbàrie. Tot i això, continua creient en l'ésser humà i diu que les persones són, en general, millors que el sistema capitalista, "ferotge", segons ell, en què vivim. Amb ell parlem de la crisi de valors que ens envolta, d'economia, d'educació, si és sostenible el nostre model de desenvolupament. Sempre diu el que pensa i, per ell, saviesa vol dir menysprear el poder i els diners.
TVist: Emma Vilarasau, la Teresa de "Ventdelplà"Ens visita l'actriu Emma Vilarasau, la metgessa de "Ventdelplà". Amb ella fem un repàs de la trajectòria del seu personatge, la Teresa Clarís, en els 5 anys de la sèrie. Coincidint amb La Setmana de TV3, li fem omplir el rellotge de la dedicació, per saber a quines facetes hi dedica més temps.
La Setmana de TV3: Temps de tràmits i desplaçamentsPer temps de tràmits entenem el que dediquem a fer gestions davant l'administració i/o tràmits, com anar al banc, renovar el carnet, sol·licitar una prestació, etc. I el temps de desplaçament és el destinat a anar d'un lloc a l'altre, independentment de l'activitat que s'estigui desenvolupant.
La Setmana de TV3: Temps de treball remuneratEspot de La Setmana de TV3 2010 dedicat al temps destinat al treball remunerat en el mercat laboral. Aquí hi tenen cabuda tota mena de feines, incloent-hi les destinades a tenir cura de les persones.
La Setmana de TV3: Temps de curaEspot de La Setmana de TV3 sobre el temps de cura, destinat a tenir cura de les persones, entesa en un sentit ampli. Inclou, per tant, el treball domèstic i familiar.
- Empreses catalanes amb horaris europeus. Compaginar família, vida personal i feina és molt més fàcil a la resta de països europeus. En aquesta Setmana de TV3 dedicada al temps, ens hem fixat en algunes empreses que comencen a seguir l'exemple europeu i deixen plegar abans els treballadors. Segons els experts, millora l'ambient laboral i pot augmentar la productivitat.
- Oci matinal. En el marc de La Setmana del temps de TV3, ens fixem en els horaris dels teatres, els cinemes i els concerts. La tradició és anar-hi al vespre i la nit. Però hem trobat exemples que la qüestionen i que intenten adaptar-se als ritmes vitals dels espectadors.
- I ara, el temps. TV3 dedica una setmana al valor del temps i el "Banda ampla" s'afegeix a aquest esdeveniment debatent com fer ser servir el nostre temps a la feina o com influeix el nostre temps laboral en la resta del nostre temps. El programa tracta també de si aprofitem prou bé el temps que passem treballant i què hauríem de canviar per fer una distribució més equitativa de les hores que passem al lloc de feina respecte a les que passem a casa o a la resta de llocs.
- Com repartim (bé) el nostre temps. En parlem amb Cristina Brullet, sociòloga i pedagoga, experta en gestió del temps, conciliació entre ocupació i vida personal, i en transformacions familiars i polítiques familiars.
- La importància de gestionar bé el temps. Avui comença la setmana de TV3 dedicada al valor del temps. La nostra psicòloga Núria Merín ens recomana que, com a mínim, ens reservem una hora al dia per a nosaltres.
- Maurici Planas i la gestió del temps a la cuina. Amb motiu de La Setmana de TV3, ens visita el professor de cuina Maurici Planas, amb qui parlem de com optimitzar el temps a la cuina. I amb la Tatiana Sisquella descobrirem quin és el nivell de dedicació a la cuina d'homes i dones.
- Gestionem bé el nostre temps? Com ens ho fem per tenir sempre la sensació que no arribem a tot arreu i que ens falta temps? Ho analitzem amb diversos convidats i amb un reportatge sobre la bona gestió.
- Estalviar temps gràcies a internet. En la Setmana de TV3 dedicada al temps no es poden oblidar els avantatges que representa internet a l'hora de fer tot tipus de gestions: des de tràmits amb l'administració -la Generalitat atén dos milions de sol·licituds anuals- fins a fer la compra o organitzar les vacances.
- Comença La Setmana de TV3. Assistim a la presentació de La Setmana de TV3, dedicada aquest any al valor del temps. Parlem amb en Xavier Abad, director de La Setmana, i la Carme Capdevila, consellera d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.
- "La conciliació laboral redueix l'absentisme un 30%". En la setmana que TV3 dedica a la gestió del temps, la consellera d'Acció Social i ciutadania, Carme Capdevila, assegura que conciliació i treball és compatible.
- La setmana de TV3: aprofita el temps. La Setmana de TV3 d'enguany, que comença aquest dilluns, té com a lema "El temps és el millor que tens. Fes-lo teu". Una setmana sencera dedicada a recordar la importància del temps i la necessitat d'aprofitar-lo al màxim.
- Ritmes.cat i el temps! La Setmana de TV3 versa sobre el temps, la seva gestió i dóna consells sobre com planificar-lo per treure'n el millor profit. Ritmes en fa la seva adaptació amb temes que tenen el temps com argument. En aquesta selecció, pots veure els vídeos de: Mazoni, Sanjosex, Els Pets, Glissando, Julio Bustamante, La Banda Municipal del Polo Norte, Zager & Evans i Cindy Lauper. Aprofita'l!
- Temps de treball remunerat. Espot de La Setmana de TV3 2010 dedicat al temps destinat al treball remunerat en el mercat laboral. Aquí hi tenen cabuda tota mena de feines, incloent-hi les destinades a tenir cura de les persones.
- Temps de formació i participació. Espot de La Setmana de TV3 sobre el temps dedicat a la formació, entesa en un sentit ampli: escolarització, formació en el treball, formació ocupacional, formació en la tercera edat, etc.
- Temps de tràmits i desplaçaments. Per temps de tràmits entenem el que dediquem a fer gestions davant l'administració i/o tràmits, com anar al banc, renovar el carnet, sol·licitar una prestació, etc. I el temps de desplaçament és el destinat a anar d'un lloc a l'altre, independentment de l'activitat que s'estigui desenvolupant.
- Temps de cura. Espot de La Setmana de TV3 sobre el temps de cura, destinat a tenir cura de les persones, entesa en un sentit ampli. Inclou, per tant, el treball domèstic i familiar.
- Temps d'oci i cultura. Espot de la Setmana de TV3 dedicat al temps de lleure personal i/o compartit.
- El valor del temps. Quin és el valor que donem al nostre temps? Què fem per conciliar la feina amb la família? Aquestes són algunes de les preguntes que prendran cos en La Setmana de TV3 d'aquest any. Des del 26 d'abril fins al 2 de maig, tots els programes i informatius d'aquesta casa promouran de manera activa una reflexió sobre el valor social del temps.