11.9.07
És fals que la immigració saturi la sanitat pública
Forma part d'un cert estat d'opinió creure que els immigrants que han arribat molt massivament en els darrers anys estan col·lapsant el sistema sanitari i el poden posar en perill, dificultant l'accés normal del conjunt de la ciutadania i provocant reajustaments i retallades de cara a la sostenibilitat econòmica a llarg termini.
Per això, ens agrada sentir les paraules aclaridores del ministre de Sanitat i Consum, Bernat Soria, qui en una entrevista a el Periódico ens diu que això és pura demagògia:
La immigració consumeix el 4,6% dels serveis sanitaris i aporta al sistema el 6,6% dels recursos. La principal despesa la fan persones grans i ells són majoritàriament joves.
Ens agrada doncs reproduir aquestes dades ja que ajuden a tothom a fer-se una idea de la quantitat de bestieses que en forma d'arguments corren pels carrers, afavorint un estat d'ànim que no afavoreix la convivència, la tolerància i la cohesió d'aquesta comunitat complexa que anem teixint.
Per cert, el ministre també fa una crida a la responsabilitat de les empreses pel que fa a la seva inversió en investigació, ja que considera que hi ha una gran miopia del gran capital. Considera que el sector públic s'està començant a posar les piles però que l'assignatura pendent segueix sent la inversió privada.
L'estat espanyol és la vuitena potència econòmica mundial i en canvi en inversió i investigació ocupa el número 29. Afegeix que malgrat que durant el Govern de Zapatero s'ha duplicat el pressupost fins a arribar al 2% del PIB no ens podem donar per satisfets, ja que invertir en coneixement és vital per a tothom.
Veure entrevista a El Periodico.cat: www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=437648&idseccio_PK=1021&h=070902
Veure entrevista a El Periodico.es: www.elperiodico.es/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=437648&idseccio_PK=1021&h=070902
Traducir CASTELLANO # Translate ENGLISH # Traduire FRANÇAIS # Übersetzen DEUTSCH # Arrevirar ARANÉS #
Etiquetes de comentaris:
conflictes,
diversitat,
drets humans,
igualtat,
polítiques públiques,
reflexions
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada