9.3.18

[VÍDEO] Monica Lewinsky i el linxament públic

Avui us proposo una xerrada TED, la de Monica Lewinsky fa tres anys quan va decidir explicar en les seves pròpies paraules com es va sentir després que esclatés l'escàndol. 

Quan la notícia de la seva relació amb el president dels EUA es va fer pública, era el 1998, i internet ja tenia una capacitat de fer córrer la notícia arreu, cosa que va comportar que els insults i tota mena d'humiliacions s'escampessin.

Li van fer escoltar davant del jutge moltes hores d'enregistraments telefònics. El més greu va ser que totes aquestes cintes es van filtrar a la premsa i en hores ja tot el món les havia pogut sentir.

Potser va ser el primer cas en què es va produir una filtració de converses personals i privades amb la repercussió d'internet.

Avui dia segueix passant, i més enllà del que s'hi digui, i com de desafortunades, desagradables o patètiques puguin ser les converses, no és just que siguin exposades a la llum pública i que es filtrin amb la intenció que corrin per les xarxes socials. Més greu encara és que siguin les institucions oficials de la presumpta Justícia les que facilitin aquesta mala pràctica, condemnable i il·legal.

Aquest vídeo ens mostra el patiment d'una persona. Allò que avui dia té nom: bullying i assetjament cibernètic. Els mitjans de comunicació, els poders públics, els magistrats, i tota mena de parts implicades ho afavoreixen. Tenen els seus interessos. I la llei poc importa. En el cas que us mostro, tal com ella diu, hi ha interès a fer diners, a tenir mes clicks. En altres casos hi ha interessos ideològics i partidistes.

Aquells que tenen per funció impatir justícia són els primers que escullen les normes que els van bé i descarten les que no els interessen. Si parlem dels afers polítics, estem en una guerra, i les normes no importen, sols importa guanyar destruint l'enemic.