24.7.14

Lucía Caram: "Sense justícia social ni respecte pels drets humans no hi ha felicitat"

Tal com vam informar, sor Lucía Caram va estar present a Drets humans, tardes de debat a l'ANUE


Clara, directa i sense embuts, sor Lucía Caram va parlar del dret a la felicitat en la segona edició de Drets humans, tardes de debat, organitzada per l'ANUE.
A sor Lucía Caram (1996, Tucumán, Argentina) se li aviven el gest i la veu quan parla sobre injustícia i drets humans. Ja sigui des d'un plató de televisió, sales de conferències o des del seu compte de Twitter-que suma ja més de 100.000 seguidors-, aquesta monja dominica ha decidit parlar alt i clar sobre les injustícies que vivim cada dia. En aquest cas, l'escenari escollit va ser el pati interior de la seu de l'ANUE a Barcelona, on el dijous 10 de juliol va explicar als assistents la seva visió del dret a la felicitat, basat en el respecte dels drets humans més bàsics, la defensa de la llibertat i de la Justícia per a tothom.

"El canvi només es donarà a partir del canvi en el propi cor"
Preocupada per les conseqüències que la crisi econòmica està produint en la població, sor Lucía va parlar sobre la pau contemplativa, basada no només en la "indignació" sinó també en ser coresponsables. Va defensar a més la necessitat de compartir aquesta felicitat com l'única forma de fer-la efectiva. "La felicitat no és fer ni rebre. És posar-se en la pell de l'altre i defensar els drets dels altres". Oposada a un model social egoista i de consum il·limitat de recursos en mans d'uns pocs, la dominica va sostenir que s'ha de produir un canvi des de les persones que conduirà cap a un model més humà. "Si és només per a uns pocs, la felicitat no serà completa".
Sor Lucía va tenir paraules per a tots: des ciutadans a dirigents polítics, d'empresaris a la Conferència Episcopal, passant pel Fons Monetari Internacional o el Banc Mundial. "Nosaltres anàvem en un tren que es dirigia cap a l'abisme. Aquest tren ha descarrilat però els nostres dirigents volen que el tren torni a la mateixa via". La seva condició de monja no limita la seva defensa d'ideals, i de les seves paraules transcendeixen temes com les condonacions de deute injusta o crítiques a la manca de voluntat política per garantir el benestar dels ciutadans. "La llibertat és poder decidir viure en dignitat. L'estat que no pot donar-ni garantir-la, haurà fracassat". La conferència va finalitzar amb un concert de guitarra i veu a càrrec de Miriam Paredes i Mónica Muñoz. Us esperem a la propera edició!
 Text: ANUE




Piulades que vaig fer:

.: Jesús davant dels sacerdots va proclamar un programa de vida, q en context eren els drets humans