Saludem des d'aquí l'amic Pere Clotas i recomanem ferventment la lectura del llibre. L'acte en certa manera fou una mena d'homenatge a la persona i molts dels presents així ho vam sentir. Entre els parlaments hi va haver persones que han tingut l'oportunitat de conèixer la seva trajectòria amb proximitat:
Joaquim Triadú, ex-Conseller de Presidència de la Generalitat, va definir Clotas menjo un corredor de fons, un home de cultura, un gran viatger i una persona meticulosa i amb una gran capacitat d'empatia, factors tots que han contribuït a la seva privilegiada visió de l'àmbit del mecenatge. Triadú va aprofitar a més el seu discurs per a llançar un repte singular a la ÆDME i al Cercle d'Economia, emplaçant a ambdues institucions a respondre a preguntes fonamentals en el debat sobre el patrocini i la RSC i a construir a partir d'aquestes respostes unes regles del joc o un codi ètic del mecenatge a Catalunya.
El tancament de la sessió, de to distès, va córrer a càrrec de Güell de Sentmenat, President de ÆDME, qui, per al·lusions, va començar la seva al·locució recordant la figura del seu besavi, mecenes d'Antoni Gaudí, en el meridià entre els segles XIX i XX. A continuació, va glossar la seva llarga relació d'amistat amb Clotas, i va definir a l'autor de Patrocini empresarial com «un talent singular per a trobar al millor mecenes per a cada projecte, i per a aconseguir a més que la implicació del mateix sigui intensa i personal, assegurant el seu èxit i la seva durada».
Sobre les dades del patrocini a Catalunya, val a dir que sorprenen pel seu volum. Xavier Bru de Sala, en un article a la Vanguardia, ho remarca:
Un dato a retener. Catalunya es líder en patrocinio y mecenazgo empresarial. Contra lo que puede parecer, por la ubicación en Madrid de la sedes de casi setenta entre las cien mayores empresas por menos de veinte en Catalunya; contra la lógica de la administración central como gran orientadora, en beneficio o ahorro propio, de las donaciones de las grandes empresas; contra la percepción –durante años cierta– de que, aprovechando la recuperación de la Generalitat, se había secado para no volver a manar el manantial de los mecenas catalanistas de la resistencia cultural; contra el escasísimo e injusto eco en los medios de esta importante fuente de financiación de la cultura y el humanitarismo, que no contribuyen como podrían y debieran a la formación de un estado de ánimo propicio; contra todo pronóstico pues, Catalunya lidera el mecenazgo en España.
Enllaços recomanats:
Nota de premsa de l'AEDME
El patrocinio empresarial mueve 1.000 millones al año en España
Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada