5.6.23

PROGRAMA FORMATIU Sostenibilitat i ESG: aplicació pràctica per a PIME i ONL. Perspectiva empresarial i de l'auditor


PRESENTACIÓ

El Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya amb col·laboració de Respon.cat et presenta aquest nou programa formatiu centrat en la sostenibilitat aplicada a PIME i ONL. El programa consta de 10 sessions impartides per professionals de referència i en cada una de les sessions es compartirà un enfocament pràctic del tema a tractar. 

La sostenibilitat i ESG són elements interioritzats en l'estratègia de l'organització i constitueixen un element transformador d'aquesta. La responsabilitat social no sols és un element fonamental per a les grans empreses sinó que també ho és per a les PIME i les ONL. 

Integrar la responsabilitat social en l'estratègia de la teva organització genera externalitats positives en la societat en general i també en la pròpia organització atès que els seus stakeholders ho valoren de forma molt positiva (clients, proveïdors, treballadors, institucions financeres, etc.)

Aquest programa formatiu et permetrà tant determinar accions concretes en la teva organització com aprendre a comunicar la integració de la sostenibilitat i ESG a la teva organització per posar-ho en valor tant interna i com externament. 

En el cas dels auditors, aquest programa els hi proporcionarà coneixement imprescindible per abordar les auditories tant de les PIME com de les ONL en l'àmbit de la sostenibilitat i de les ESG.

 


A QUI VA DIRIGIT EL PROGRAMA
Aquest programa formatiu va dirigit especialment a dos col·lectius: 

  • professionals de PIME i ONL
  • auditors interns i externs

 

DIRECCIÓ DEL PROGRAMA
Josep Maria Canyelles, coordinador a Respon.cat.

Calendari: del dimecres 27 de setembre al dilluns 30 d'octubre de 2023 (sessions dilluns i dimecres)
Horari: de 9:30 a 12:00 hores
Homologació: 20 hores en Altres Matèries (ICAC i RECC) i 5 hores d'Auditoria i Comptabilitat (ICAC i RECC)
Lloc: Plataforma zoom

 

Més informació i inscripcions 

 

PROGRAMA 

  • 1a SESSIÓ / 27 de setembre: Sostenibilitat i ESG com a element transformador de l'estratègia de les organitzacions: Josep Maria Canyelles, coordinador a Respon.cat.
  • 2a SESSIÓ / 2 d'octubre: Vectors d'impacte de la sostenibilitat i els stakeholders de les organitzacions: els objectius de desenvolupament sostenible i altres iniciatives de referència. La cadena de valor: Xavier Carbonell, director de la Càtedra MANGO d’RSC.
  • 3a SESSIÓ / 4 d'octubre: Responsabilitat social de les organitzacions: empresa saludable, economia circular i reptes socials: Albert Huerta, soci Consultor deVector5, Sostenibilitat SCCL. 
  • 4a SESSIÓ / 9 d'octubre: Petjada de carboni: reptes, com mesurar-la i el seu reporting per part de l'organització: Laura Gómez, manager sostenibilitat, economia circular i canvi climàtic a Deloitte..
  • 5a SESSIÓ / 11 d'octubre: Equitat: reptes, com valorar-la i el seu reporting per part de l'organització: Marga de Rosselló, sòcia de sostenibilitat i canvi climàtic a PwC; Concepció Espinás, directora a PwC. 
  • 6a SESSIÓ / 16 d'octubreIntegració de la sostenibilitat en l'estratègia de les organitzacions no lucratives: Maria Eugènia Bailach, sòcia a Auren
  • 7a SESSIÓ / 18 d'octubre: Com posar en valor les teves bones pràctiques en Sostenibilitat: eines de comunicació interna i externa de l'organització: Ester Benach, directora de responsabilitat social i comunicació interna a Fundació Claror. 
  • 8a SESSIÓ / 23 d'octubre: Reporting de la informació no financera i la fiabilitat de les dades: Carlos Cerdán, director de l'àrea d'RSC i Sostenibilitat a RSM Spain. 
  • 9a SESSIÓ / 25 d'octubre: Verificació externa de l'informe de sostenibilitat:: Patricia Reverter, sòcia de sostenibilitat i bon govern KPMG Spain. 
  • 10a SESSIÓ / 30 d'octubre: Verificació externa d'altres informes de sostenibilitat: ponent disponible en breu.