12.4.09

Usuaris de Renfe denuncien la companyia per publicitat enganyosa

La plataforma d'Usuaris de la Línia Portbou-Barcelona de Renfe ha denunciat la companyia davant de l'Agència Catalana del Consum per considerar "publicitat enganyosa" l'anunci de venda de bitllets regionals per Internet.

Es tracta d'un rètol publicitari que incorporen els trens des d'on es convida a adquirir el bitllet a través de la xarxa, mentre que, si l'usuari intenta fer aquesta adquisició per Internet l'opció no és operativa.

El cartell indica textualment "Entra en renfe.com. Elige un destina Media Distancia, imprime tu billete y viaja", quan l'usuari intenta fer el que indica l'anunci no hi ha l'opció.

La proposta de denúncia a Renfe per aquesta campanya ja ha captat més de 200 signatures de recolzament en dues setmanes.

En l'escrit de denúncia, els usuaris de la línia Portbou - Barcelona lamenten que no han pogut dur a terme l'operació de compra dels bitlles, ni imprimir-los, pel que consideren que la publicitat els indueix a error. A més, entenen que aquest anunci silencia dades fonamentals dels serveis que ofereix la companyia atès que, en cap moment, s'indica que la compra de bitllets de Mitja Distància en Xarxa estigui restringida a determinats tipus de serveis.

Aquesta notícia està extreta de Jornal.cat.
Anteriorment ja hem denunciat des d'aquest bloc (Les penes de la Renfe) les dificultats d'accedir a la informació des del web d'aquesta companyia, amb un portal que penalitza els usuaris catalanoparlants.