10.4.09

OMG: narracions d'una greu irresponsabilitat d'empreses i administracions

El Dr. Gilles-Eric Séralini, expert de la Comissió Europea a transgènics, afirma en una entrevista a la Vanguardia (La Contra, Ima Sanchis), que “els transgènics són tòxics per a la salut humana”.

Tothom acaba consumint-ne ja que en porten tots els productes que “contenen per exemple sucre de blat de moro (sodas, begudes de cola, pastisseria, salses, bombons, caramels, xocolata...). I els animals que ens mengem que han estat alimentats amb blat de moro transgènic (pollastre, vaca, conill, porc, llet, ous ...).”

Afirma que no se sap en quina dosi poden ser perillosos “perquè no s'han fet els tests adequats; només sabem que ens fan mal a llarg termini. En general, impedeixen que els òrgans i les cèl·lules funcionin bé".

Aquestes són algunes de les afirmacions, que podreu trobar senceres a La Contra

Però s'han fet test amb rates. 
Sí, però els resultats són confidencials. 
Però què diu! 
Anormal, oi? ... 

Cal demanar als governs d'Europa que facin públics aquestes anàlisis, i, quan ho facin, molts debats ja no tindran sentit perquè seran evidents els efectes dels OGM. 

La UE ha demanat els resultats de les proves a les companyies per acceptar o no la comercialització d'aquests productes, però les companyies diuen que són confidencials, quan segons la llei de la UE haurien de ser públics. Ja hem guanyat algun judici contra Monsanto demostrant els efectes nocius dels OGM que vam poder analitzar.

És el major desafiament financer que mai ha existit. Hi ha quatre plantes que alimenten al món a nivell intensiu: soja, blat de moro, arròs i blat. Les companyies registren patents sobre les plantes d'aquests aliments gràcies als OGM. Qui tingui les patents i coure royaltis cada vegada que algú les coma o cultivi al planeta serà el rei del món; per això les grans empreses farmacèutiques han començat a fer OGM. Les vuit grans companyies farmacèutiques són les vuit grans companyies de pesticides i d'OGM. Monsanto té el 80% de la biotecnologia del món.

Fa quinze anys, tots els governs dels països industrialitzats van apostar en el desenvolupament de la indústria de la biotecnologia, on s'ha invertit molts diners públic. Els governs saben que hi ha problemes amb els OGM, però si aconsegueixen i publiquen els resultats de les anàlisis, resultarà que tot ho autoritzat fins al moment ha estat un error de greus conseqüències.

... cosa que enfonsaria a qualsevol govern.
Aquest expert ha estat portat a Catalunya per la plataforma Som el que sembrem.