19.4.09

Un centre comercial facilita la lactància

Qui diu que els establiments comercials no poden gestionar la seva responsabilitat social? De manera creixent, trobem botigues i comerços de tota mena que intenten prestar un servei més que excel·lent, un servei que no es fixi solament en la qualitat del producte i l'atenció comercial sinó que es preocupi i tingui sensibilitat per altres inquietuds i necessitats de la clientela i de la societat en general.

N'hem parlat en diferents ocasions anteriorment. Ara volem proveir-vos un exemple dels que serveixen a la perfecció per a il·lustrar la idea. Un centre comercial de Tarragona ha decidit fer un pas endavant per a abordar la dificultat de trobar llocs per a la lactància. Us presentem la notícia publicada al Punt, alhora que encoratgem el món de la distribució a seguir-ne l'exemple i descobrir com poden millorar el seu servei a la societat i alhora guanyar-se la nostra admiració.

El Parc Central de Tarragona obre la segona sala de lactància

El centre comercial de Tarragona Parc Central ha obert la segona sala perquè les mares puguin alletar els seus fills si es troben al recinte, després d'haver-hi detectat una elevada demanda de les famílies. «Era una necessitat imperiosa duplicar l'espai perquè els dies de més afluència hi havia cues per entrar a la sala», detalla la gerent del Parc Central. Aquest és l'únic lloc públic a la ciutat de Tarragona que disposa d'un espai específic per a la lactància, la qual cosa «facilita molt la vida de la mare», segons va detallar la responsable de l'associació de suport a la lactància materna de Tarragona Do de Pit, Ana Pacheco. A més, va aprofitar la presentació de la nova sala i la remodelació de l'anterior per «animar altres comerços, com ara bars i restaurants, perquè se sumin a la iniciativa». De fet, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana la lactància materna almenys durant el primer mig any de vida dels bebès perquè reporta beneficis com ara una tensió arterial més baixa i menys obesitat quan els nens són grans, així com menys risc de tenir càncer de mama i ovaris per a les mares.

El Parc Central també ha remodelat la primera sala de lactància i està reformant els banys perquè siguin un servei familiar.
Font: www.elpunt.cat