4.4.09

La cooperativa La Fageda entra en el sector dels gelats

La cooperativa La Fageda (Santa Pau -Garrotxa) fabricant de iogurts i productes lactis té intenció d'entrar en el sector de la gelateria a partir d'aquest estiu. L’entitat, que fa poc ha complert 27 anys, va néixer amb l'objectiu d'inserir laboral i socialment adults amb una discapacitat psíquica o un trastorn mental sever, a més d’assegurar-los una llar. El temps ha demostrat que, a banda de la funció social, la cooperativa també podia ser un bon negoci a través de la fabricació de iogurts i làctics d'alta qualitat.

Ara, la diversificació de productes amb l'elaboració de gelats depèn de si finalment, la seva oferta per integrar Coinre, una cooperativa amb objectius similars que té seu a Badalona, acaba bé. Coinre, en aquests moments és en procés de liquidació, i resta pendent que els jutjats encarregats del procés acceptin la proposta presentada per l'entitat de Santa Pau.

La cooperativa La Fageda, que compta amb una plantilla de 250 persones, ha explicat en una nota que la compra d'aquest negoci permetria mantenir el treball de vuit persones discapacitades que fins ara treballaven en la fàbrica de gelats.

Si finalment s'arriba a un acord, l'empresa llançarà una gama de gelats a partir de juny que es distribuiran a través de la xarxa de supermercats Caprabo, que en té l'exclusivitat.

La Fageda, que va adoptar el nom de la mítica fageda d’en Jordà on es troba ubicada, també compta amb l'entorn com a objectiu terapèutic del projecte. Segueix un model de desenvolupament sostenible que permet l'elaboració de 30 mil·lions de iogurts l’any. Disposa d’una planta de compostatge per tractar les vint tones de purins que genera diàriament la seva granja de vaques. Les aigües residuals es tracten a través de la depuradora biològica que també es troba a la finca. La cooperativa produeix també més d’un mil·lió de plançons per a la reforestació.