29.4.09

La Generalitat de Catalunya posa en funcionament un portal a Internet per a facilitar la integració de les persones immigrades


El portal www.acollida.gencat.cat està disponible en 10 llengües, facilita informació bàsica sobre la societat catalana i sobre els principals drets i deures.


El recurs inclou enllaços als materials audiovisuals i facilita informació bàsica sobre el model de societat, sobre els drets i deures elementals del conjunt de la població i, més concretament, dels derivats de la normativa d’estrangeria que afecten a les noves i els nous catalans.

El web s’estructura en deu àmbits que, entre d’altres, inclouen informacions pràctiques amb preguntes i respostes més freqüents, models de diàlegs, expressions habituals i glossaris. En la majoria dels casos, incorpora també enllaços amb els materials audiovisuals de suport a la integració. Uns coneixements que també poden ser d’interès pel conjunt de la població pel que fa a l’accés als serveis públics o per aquelles persones que vulguin saber sobre polítiques d’estrangeria.