23.4.09

Enquesta social 2008: llars i medi ambient

Nota de premsa (PDF)

22.04.2009

El 76% de les llars disposaven de calefacció i el 36,1% d'aire condicionat, segons l'Enquesta social 2008: llars i medi ambient. La temperatura mitjana programada va ser de 20,8°C per a la calefacció i de 21,6°C per a l'aire condicionat. A les llars de l'Alt Pirineu i Aran hi ha un hàbit superior d'eliminació selectiva de residus.

L'Enquesta social 2008: llars i medi ambient és una enquesta per mostreig, amb periodicitat variable, que es realitza en col·laboració amb l'INE i amb altres oficines d'estadística de comunitats autònomes (Institut d'Estadística d'Andalusia, EUSTAT, Institut Gallec d'Estadística i Institut d'Estadística de Navarra). Les tasques de col·laboració entre els diversos instituts d'estadística, que es van iniciar al 2007, es concreten tant en les fases de disseny de continguts i elaboració de la metodologia, com en la implementació d'aquesta i en la selecció dels resultats sintètics que s'ofereixen.

Els objectius de l'enquesta són:

  • Investigar els hàbits, les pautes de consum i les actituds de les llars amb relació al medi ambient.
  • Estudiar l'equipament dels habitatges i l'ús que se'n fa, amb relació als diferents aspectes del medi ambient, per tal que es puguin formular polítiques mediambientals relacionades amb les llars (estalvi energètic, classificació dels residus...).

Enquesta social 2008: llars i medi ambient