11.4.09

L'Institut Català de les Dones participa en el projecte 'Gender4Growth'

Aquest projecte de cooperació, que té lloc en el marc del programa europeu INTERREG, compta amb la participació de 8 partners europeus.

Interreg

El divendres 27 de març es va iniciar a l’Institut Català de les Dones el projecte europeu “Gender4Growth”, que té com a objectiu impulsar polítiques econòmiques que ajudin a reduir les desigualtats de gènere.

“Gender4Growth” parteix de la base que les desigualtats de gènere són un obstacle per al creixement econòmic, ja que es perden moltes potencialitats a causa de prejudicis de gènere.

Aquesta és la primera vegada que un projecte europeu de cooperació tan ampli s’adreça al tema del gènere en els assumptes econòmics. En concret, la xarxa “Gender4growth” es desenvoluparà i connectarà actors econòmics i de gènere d’arreu d’Europa.

Els partners del projecte són:
- Regió d’Île-de-France, que lidera el projecte
- Institut Català de les Dones
- Govern de les Illes Balears.
- Budapest Regional Social Welfare Resource Centre (Hongria)
- KETHI – Centre nacional de Recerca per a la igualtat de gènere (Grècia)
- Lidköping Municipality (Suècia)
- Regione Veneto (Itàlia)
- Timis City Council (Romania)

Al llarg del projecte es tractaran diverses temàtiques com l’accés tant d’homes com dones a tota mena de llocs de treball, les condicions en el lloc de treball i les condicions de les persones emprenedores.

Les actuacions de “Gender4growth” estan previstes fins l’octubre de 2011. Està cofinançant pels diferents partners i per la Unió Europea, en el marc del programa INTERRREG IV, que s’adreça a la cooperació transregional entre les regions europees.

Font: Gencat.cat