13.4.09

Barcelona promou amb un pla la conciliació laboral en empreses

La xarxa Nust ja agrupa més de 50 companyies que milloren les condicions dels seus treballadors
S'aposta per flexibilitzar jornades i reduir desplaçaments per guanyar temps personal

Podeu trobar la notícia que n'informa al Periódico:
L'ajuntament va començar a analitzar els casos reals d'empreses ubicades a Barcelona que aposten per aquesta filosofia i a promoure-la fa tres anys mitjançant una xarxa anomenada Nust (Nous Usos Socials del Temps) que integra ja més de 50 companyies i beneficia 90.000 treballadors. Una guia que s'acaba de publicar recopila les experiències més destacades i com ha millorat la qualitat de vida dels seus participants.

Al desglòs Més temps per a la vida familiar hi destaquen el cas de la Mmtua MC MUTUAL, que fa un parell d'anys que va implantar el programa ZIP (Zona d'Innovació i Progrés) per fomentar el treball en col·laboració de projectes on line i compartir experiències en equip sense haver de recórrer a reunions i desplaçaments. 

Hi accedeix el seu personal autoritzat a través de la intranet i l'estalvi de temps es constata des del primer moment. "És una forma de facilitar l'ús del temps", valora Laura Díez, tècnica del departament de Projectes Corporatius, Recursos Humans i Comunicació Interna. El ZIP és la seva aposta més innovadora, però no l'única. L'empresa pot presumir d'unes condicions laborals més pròximes als països més avançats d'Europa que a la mitjana espanyola. Funcionen amb horaris intensius a l'estiu i per Nadal, i compten amb permisos de maternitat (de 18 setmanes) i paternitat (de 23 dies) millorats respecte a la legislació vigent. 

MÉS INFORMACIÓ