2.4.09

Els aprofitats de la crisi

Hi ha empreses que malgrat que no estiguin afectades per la crisi econòmica es valen de la situació com a justificació d'acomiadaments i de deslocalitzacions. Aquesta conducta és altament irresponsable perquè es produeix en un moment en què plou sobre mullat i que afecta de manera més greu l'economia del territori i les perspectives laborals de les persones.

Entre les companyies que trobem fent aquest joc hi ha multinacional britànica Cadbury, que ahir va fer saber que vol traslladar la planta de xiclets Trident del Prat de Llobregat a Polònia.

Cadbury, fabricant dels xiclets Trident, ha pres la decisió de tancar la fàbrica del Prat en el context d'una reorganització productiva a Europa, que suposarà acomiadar els 170 empleats que treballen en la producció a la factoria de l'antiga marca Adams.

Sense cap mena de rubor, l'empresa va confirmar que el tancament no es deu a pèrdues o descens de la producció, sinó a "canvis en la demanda de xiclets" que aconsellen concentrar la producció per evitar un excés de capacitat al Prat. Però les dades són prou clares: el 2007, Cadbury España va tenir uns ingressos de 213 milions i un benefici de 12,4 milions. El fet ha causat sorpresa ja la producció al Prat era elevada i amb una bona rendibilitat.