21.10.09

AENOR viola l'ISO 26000 per a engendrar una norma il·legítima

L'expert F. Xavier Agulló publica avui una reflexió al seu blog que considerem que ha de ser llegida per tota la gent del món de l'RSE. Ens diu que per als qui ens dediquem a això de l'RSE era clar que quan l'any que ve es publiqués la guia ISO 26000, molts ens normalitzadors nacionals publicarien les seves respectives normes basades en la guia, tot i violar amb això l'esperit no certificable d'aquesta. El que no podíem esperar és que aquesta actuació es produís amb nocturnitat i traïdoria per part d'AENOR, l'ens espanyol, i abans de l'aparició de la guia d'ISO, i cometent com a mínim quatre gravíssims errors que són com a mínim poc ètics, sense entrar en qüestions legals. [continuar llegint article a BlogResponsable]

Hi hem volgut afegir el nostre comentari:

Xavier, tal com vam tenir oportunitat de comentar, no hauria de ser propi d'un organisme com AENOR una manera de procedir a tal.

Subscric la teva anàlisi. L'acusació de nocturnitat i traïdoria no és retòrica. Hi ha hagut nocturnitat i hi ha hagut traïdoria. Els grups d'interès tenen raó de sentir-se traïts. La competència té raó de considerar la conducta com deslleial. El món de l'RSE té dret a considerar que s'ha donat un capteniment poc ètic.

Tampoc REE pot quedar impune. Havien de ser conscients del que es portaven entre mans. Potser en podrien haver estat fins i tot els instigadors: seria bo demanar-los que parlin! Tot i que més aviat sintonitzo com la posició que aquesta jugada forma part d'una estratègia d'internacionalització d'AENOR. Doncs que el món mundial els rebi amb una forta invitació a retirar la norma bastarda, filla d'una Guia 26.000 que encara no ha nascut.

Notícia relacionada: ISO publica l'últim esborrany de la guia sobre RSE, ISO 26000