9.10.09

Diccionaris terminològics d'interès empresarial

Fa uns mesos us presentàvem una col·lecció de diccionaris terminològics alguns dels quals són d'interès en el camp de l'economia, el management o certes activitats empresarials. Ara actualitzem el recurs amb un nou diccionari en línia:

El Termcat publica el Diccionari dels Mercats Financers

El Diccionari dels Termes Financers sistematitza per primera vegada la terminologia financera en català i recull gairebé sis-cents termes amb la definició en català i els equivalents en castellà, francès i anglès. Les paraules es classifiquen per set àmbits temàtics diferents: organització, estructura i finançament, entitats, actius, operacions, procés de contractació i anàlisi d'actius i emissors. Els termes de l’obra, que també es publica en línia han estat normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT, l’òrgan encarregat de fixar els nous termes en català. El diccionari vol ser una eina pràctica per a estudiants i professionals vinculats al món de les finances o per a periodistes especialitzats.

Es tracta de la versió en línia del Diccionari dels mercats financers, un projecte conjunt entre el Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Terminologia TERMCAT que sistematitza per primera vegada la terminologia financera en català. Els termes del diccionari es poden consultar a partir de les denominacions en qualsevol de les llengües.


Us indiquem tot seguit els enllaços als que poden ser de més interès:

- Diccionari dels Mercats Financers (2009)

- Talaia. Observatori de terminologia de la societat del coneixement (2009)

- Terminologia notarial (2008)

- Diccionari de la negociació col·lectiva (2008)

- Terminologia del comerç electrònic (2007)

- Diccionari de la renda (2007)

- Vocabulari de la planificació estratègica (2005)

- Terminologia de fires i congressos (2004)

Des del Cercaterm, que s’actualitza setmanalment, també teniu accés a aquests termes.

Amunt

Productes terminològics > Diccionaris en Línia