25.10.09

13 Passos per a la Construcció de Confiança

De Steven MR Covey. The speed of trust. setembre del 2009

1. Parleu Clar

Sigueu honestos. Digueu la veritat. Deixeu que la gent conegui la vostra posició. Utilitzeu llenguatge senzill. Anomeneu les coses pel seu nom. Demostreu integritat. No manipuleu la gent ni distorsioneu els fets. No emboliqueu la veritat. No deixeu falses impressions.

2. Demostreu Respecte

Demostreu, sincerament, que els altres us importen. Respecteu la dignitat de cada persona sense importar la seva posició. Tracteu cada persona amb respecte, especialment aquells que no poden fer res per a vosaltres. Demostreu amabilitat per mitjà de petites coses. No fingiu que els altres us importen. No pretengueu aparentar ser eficient amb la gent.

3. Construïu Transparència

Digueu la veritat d'una forma que hom pugui verificar. Sigueu sincers i genuins. Sigueu oberts i autèntics. Pequeu de sincers i oberts i no per amagar i bloquejar. Actueu sota la premissa "El que veu és el que rebrà". No heu de tenir plans ocults. No oculteu informació.

4. Reconegueu els vostres errors

Esmeneu els vostres errors quan us hàgiu equivocant. Disculpeu-vos tan aviat com sigui possible. Quan pugueu reivindiqueu-vos i indemnitzeu. Demostreu humilitat. No cobriu les coses. No deixeu que el vostre orgull s'interposi en el camí de fer les coses bé i de la forma correcta.

5. Demostreu lleialtat

Doneu crèdit als altres. Parleu de les persones com si les tinguéssiu davant vostre. No parleu malament de les persones a les seves esquenes.

6. Porteu a terme resultats

Mantingueu un record de resultats. Aconseguiu que les coses importants es facin. Feu que les coses tinguin lloc. No prometeu més del que pugueu portar a terme.

7. Milloreu

Treballeu per a la millora contínua. Augmenteu les vostres capacitats. No deixeu d'aprendre. No menyspreeu les retroalimentacions. No considereu que les vostres habilitats i coneixement són suficients per afrontar els reptes del futur.

8. Confronteu la Realitat

Afronteu els problemes de cara. No us amagueu davant els problemes ni tracteu d'ocultar les vostres arrels. Confronteu la realitat, no les persones.

9. Aclariu les expectatives

Discutiu les expectatives, valideu-les. Renegocieu-les si cal i és possible. No violenteu les expectatives, no assumiu que estan clares i que han estat compreses de la mateixa manera.

10. Sigueu responsable

Responsabilitzeu-vos pels resultats. Sigueu clars en la forma de comunicar com van els vostres resultats i els d'altres. No tracteu d'evadir la vostra responsabilitat o de repartir amb altres. No assenyaleu altres quan les coses van malament.

11. Escolteu abans

Escolteu abans de parlar. Entengueu. Diagnostiqueu. Escolteu amb les orelles, ulls i amb el cor de l'altre. No assumiu el que és més important per als altres. No suposeu que té totes les respostes o totes les preguntes.

12. Sigueu constant amb els vostres compromisos

Digueu què fareu. Després feu allò que heu dit que faríeu. Treballeu en els vostres compromisos i mantingueu-los a tota costa. Convertiu els vostres compromisos en un símbol d'honor.

13. Esteneu la confiança

Demostreu una tendència a la confiança. Aprengueu a estendre la confiança guiant-se per la situació, el risc i la credibilitat de les persones amb qui esteu en contacte. No freneu la confiança pel risc que implica.

Font: Steven MR Covey. The speed of trust.

Traduït a partir de www.yocreoencolombia.com/articulos/2009/pasos_steven_covey.html

3 comentaris:

Roser Batlle ha dit...

Ostres, ¡¡¡molt bó!!! Amb el temps he aprés que la desconfiança "no surt a compte".
És molt millor passar-se de confiat i rebre clatellades de tant en tant que no viure amargat en el pou estret de la desconfiança.

Josep Maria Canyelles ha dit...

Covey és certament tot un referent. Tinc previst dedicar el 2010 a l'RSI, la responsabilitat social dels individus (la sigla és lliure, però a mi em va bé fer-la servir al costat de RSE, RSA, RSO, RSU...).
D'alguna manera vaig situant alguns continguts que em semblen interessants per tal de durant l'any vinent poder-ho reblar amb un enfocament tant dels aspectes de l'individu dins les organitzacions com dins la seva vida privada/social.

Pere Pauné ha dit...

Com sempre fantastic el Dr Covey . Un dels meus escriptors de capçalera des de "Los siete habitos..."
Endevant amb la difusio d'aquestes idees , aviat ho aconseguirem.
Pere