8.11.10

Jornada sobre responsabilitat social empresarial a Figueres

Gabinet de Comunicació - 08/10/2010

L’Associació per al Desenvolupament Rural de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRI-NOC), que és l’organisme encarregat de gestionar i tramitar les ajudes i l’execució dels ajuts Leader, va organitzar una jornada sobre la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) que es desenvoluparà a la seu del Consell Comarcal, a Figueres, amb una quinzena de participants.

La jornada estava oberta a empreses, administració pública, organitzacions no lucratives, mitjans de comunicació, centres d’ensenyament i a la ciutadania en general. Després d’una presentació, a càrrec de la presidenta del Consell, Consol Cantenys, el gerent d’ADRI-NOC, Jordi Terrades, i la coordinadora a l’Alt Empordà, Conxa Sellerés, van parlar sobre la “Implantació de la RSE a les empreses beneficiàries dels ajuts Leader”. Tot seguit, Josep Maria Canyelles, expert en RSE, va oferir una ponència-col·loqui sobre el mateix tema.

La jornada ha finalitzat amb una visita a les empreses Empordàlia i Visual13 de Vilajuïga:

Cada vegada són més les empreses que, voluntàriament, integren preocupacions socials i mediambientals en les seves operacions comercials i en les relacions amb els seus treballadors, clients, proveïdors i veïns. És l’anomenada RSE que està contribuint a millora les condicions econòmiques, mediambientals i socials del nostre territori i a assegurar el futur i el benestar de les futures generacions. La jornada pretén sensibilitzar sobre els valors de la RSE entre tots els agents públics i privats de l’Alt Empordà.

Els ajuts del Pla Leader, que té com a principal objectiu fomentar la diversificació de les economies rurals, formen part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR 2007-2013) i estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya (70%) i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (30%). Per gestionar els recursos econòmics que rebi aquest programa es va crear fa uns mesos l’ADRRI-NOC. L’àmbit d’aplicació d’aquest ens abasta 51 municipis de 4 comarques -Alt Empordà (25 municipis) Garrotxa (21) Osona (4) i Pla de l’Estany (1).

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà és una de les entitats públiques associades a l’ADRI-NOC, hi té cinc representants i és l’encarregat de gestionar la tramitació de les ajudes i l’execució del programa en els 25 municipis inclosos en la iniciativa i que són els següents: Agullana, Albanyà, Biure, Boadella i les Escaules, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Garriguella, la Vajol, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Palau-saverdera, Pau, Rabós, Sant Climent, Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Vilajuïga, Vilamaniscle i Vilanant.

Font: Consell Comarcal Alt Empordà