22.11.10

L'altra cara de Google

Les colossals dimensions del cercador californià com més va més recels susciten · En parlem amb Carlo Milani, autor del llibre 'El lado oscuro de Google'

El setembre del 1998 es va presentar Google, un cercador ideat per dos estudiants de la Universitat de Stanford que va revolucionar la manera de cercar, i trobar, informació a la xarxa. Al costat de repertoris com Yahoo! i motors de cerca en brut com Altavista, el cercador de Larry Page i Sergey Brin oferia resultats molt afinats. L'èxit de Google anava acompanyat d'una filosofia empresarial diferent, una atenció especial a les comunitats d'internet, l'aposta pels codis oberts i per la gratuïtat de la majoria d'aplicacions (ja són centenars). Basant-se en les cerques, els serveis 'al núvol' i la publicitat, Google ha crescut exponencialment en borsa, en volum, en aplicacions i en posició dominant.

De la dimensió de Google i del perill del seu poder, en parlem a l'Internauta amb K. (Carlo Milani), membre del grup milanès Ippolita i coautor del llibre El lado oscuro de Google (Virus Editorialací, pdf).

Font: vilaweb.cat