18.11.10

Conferència-dinar d'empresaris de l'Urgell i la Segarra i presentació del programa Incorpora de la Caixa

Dijous, 18 de Novembre de 2010

Tàrrega, 18 de novembre de 2010- El Palau dels Marquesos de la Floresta de Tàrrega ha acollit l’acte de presentació del Programa Incorpora de la Caixa -destinat a la inserció laboral de persones amb dificultat per accedir a un lloc de treball- a les comarques de l’Urgell i la Segarra.

A l’inici de l’acte, la directora  de l’Associació Alba,  Maite Trepat, ha destacat que “Durant aquests 35 anys d’història de l’Associació Alba, sempre hem tingut el recolzament de les empreses i l’administració local del nostre entorn, tan en moments de dificultat, com per patrocinar-nos en els diversos projectes que hem tirat endavant”.

“El programa Incorpora, que funciona a nivell estatal, pretén enllaçar el teixit social amb l’empresarial mitjançant la inserció laboral de persones amb risc social. Actualment hi ha 240 entitats socials que hi participen a nivell estat, de les quals 10 són de la zona de Lleida. Des de l’any 2006 al 2009, s’han realitzant 772 insercions de les quals 325 han estat de persones amb algun tipus de discapacitat”, ha informat, Mireia Castells, Coordinadora del Programa incorpora a la província  de Lleida .

D’altra banda, Delfí Robinat , actual president de la Cambra de Comerç de Tàrrega, ha posat en relleu la tasca que durant aquests 35 anys ha realitzat l’Associació Alba i tot el  valor  social que aquesta ha aportat al territori.

La jornada de presentació del Programa Incorpora ha comptat amb la presència del senyor Josep Maria Canyelles, expert en responsabilitat social empresarial i promotor de “Collaboratio”, una iniciativa per als territoris socialment responsables. Canyelles ha estat el dinamitzador de la conferència-col·loqui que ha tingut lloc durant l’acte i que ha servit per donar a conèixer la responsabilitat social corporativa d’una manera dinàmica i participativa. En l’acte també hi ha participat 26 responsables d’empreses del territori i representants de les administracions públiques locals.

L’organització de l’acte  ha anat a càrrec del programa Incorpora de l’Obra Social de la Caixa i l’Associació Alba i està patrocinat per La Caixa i la Cambra de comerç de Tàrrega.

L’associació Alba i la inserció laboral de col·lectius desfavorits

La implantació d’aquest programa a les comarques de l’Urgell i la Segarra coincideix amb la celebració del 35è aniversari de l’associació Alba, l’entitat que acull aquesta presentació i que recentment ha posat en marxa aquest programa amb l’objectiu de fomentar la integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental a diferents empreses de les esmentades comarques lleidatanes. En concret, Alba va posar en marxa aquest programa al juny de 2010 i des de llavors ja s’han inserit 12 dels seus usuaris al món laboral.
L’Associació Alba, al llarg dels 35 anys de la seva existència, ha rebut també el suport d’empreses de Tàrrega, Cervera i altres poblacions de l’entorn, que han col·laborat amb l’entitat en la integració laboral de persones amb discapacitat i/o malaltia mental, oferint llocs de treball a usuaris d’Alba i orientant a l‘entitat sobre qüestions empresarials.