17.11.10

El 90% dels consumidors pagaria més per productes de fusta d'origen sostenible

A pesar d'aixo, només un 1% dels consumidors enquestats reconeix haver comprat algun producte de fusta amb certificat que avali el respecte al medi ambient

Un estudi elaborat la Confederació d'Empresaris de la Fusta, assenyala que la majoria dels enquestats associa la fusta a termes com renovable, reciclable i ecològic. Però només un 12% coneix que la superfície forestal ha crescut l'última dècada a l'estat espanyol. I al voltant d'un 33% té molt interioritzat que la compra d'objectes de fusta té una incidència negativa en els boscos. La Confederació assegura que dades com aquesta evidencien que la majoria de la població desconeix que l'aprofitament sostenible dels recursos forestals és la millor garantia del seu futur.

Segons l'estudi, prop d'un 90% dels enquestats estarien disposats a pagar una mica més per un producte de fusta si es garanteix que s'ha elaborat de manera respectuosa i garanteix el futur dels boscos.

L'enquesta realitzada a més de mil consumidors, revela el baix nivell de coneixement sobre certificats de gestió forestal sostenible a l'estat espanyol. Només un 10% assegura conèixer algun dels segells que garanteixen la sostenibilitat, com els certificats PEFC i el FSC. I només un 1'1% reconeix haber adquirit algun d'aquests productes certificats.

Més informació
Font: Jornal.cat