15.11.10

El programa Incorpora gestiona la feina de més de 1.000 lleidatans en risc d'exclusió en quatre anys

El dijous passat va tenir lloc al CaixaFòrum de Lleida la Jornada-conferència de presentació d'Incorpora dirigida a l'empresariat de Lleida, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç i la COELL. A més de presentar el programa i donar dades de la seva execució, Josep Maria Canyelles, expert en RSE i promotor de Responsabilitat Global, va ser l'encarregat de fer una presentació sobre el sentit empresarial de l'RSE per a les pimes. Vegeu tot seguit la notícia al Diari Segre:

La Caixa gestiona la feina de 1.022 lleidatans en risc d'exclusió en quatre anys


De les 1.022 persones contractades, 568 han aconseguit feina els primers 5 mesos del 2010

Un moment de la jornada...
Un moment de la jornada d'ahir a CaixaForum sobre el programa 'Incorpora' dirigida a empresaris.
òscar mirón
| lleida
L'Obra Social La Caixa ha promogut durant els últims quatre anys l'ocupació de 1.022 persones en risc d'exclusió social a la província de Lleida. I ho ha fet a través del seu programa Incorpora, al qual s'han vinculat de forma activa un total de 348 empreses. El seu objectiu és fomentar la contractació de persones en risc d'exclusió, prioritàriament immigrants, aturats de llarga durada, persones amb discapacitat, víctimes de violència masclista o joves amb dificultats per accedir a la seua primera feina.

Un dels eixos de la iniciativa és posar al servei de les empreses un programa de responsabilitat social corporativa per afavorir la integració laboral. Així, durant els primers cinc mesos d'aquest 2010, 260 empreses o cooperatives han contractat 568 persones, més de la meitat del total. Una ha sigut l'Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja), que va donar feina a 23 immigrants durant la campanya de la fruita de l'estiu passat. El seu president, Pere Roquer, va valorar ahir de forma molt positiva el programa i va afirmar que repetiran l'experiència l'any que ve. "Incorpora té una forma de treballar molt efectiva; hem contractat gent seriosa i treballadora", va explicar.

Per difondre els objectius i la forma de procedir del programa Incorpora, l'Obra Social La Caixa va organitzar ahir una jornada a Lleida sobre responsabilitat social corporativa dirigida a empresaris. L'acte va comptar amb la participació del president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó; el responsable del programa Incorpora, Jaume Farré, i l'expert empresarial Josep Maria Canyelles, que va impartir la conferència Responsabilitat social: una oportunitat per a la petita i la mitjana empresa.