21.11.10

3a Fira Alimentació i Salut (Slow Lleida)

Fira Slow Lleida (alimentació i salut)

organitzada per Slow Food Terres de Lleida
els dies 27 i 28 de novembre de 2010, al pavelló núm. 4 del recinte firal dels Camps Elisis de Lleida.
Descarga el programa de la III Fira

Slow Food Terres de Lleida va néixer el 2006 i té la seu a Balaguer. Des del seu naixement ha reivindicat una nova alimentació que ha de millorar la nostra salut i la del planeta. Per això s’ha proposat sumar l’ús i el coneixement de les plantes medicinals a l’hàbit alimentari diari. En un moment donat vam considerar que l’expressió “per esmorzar, sopes de farigola” resumia molt bé aquesta filosofia. El retorn a una alimentació sana i natural, a partir de, en aquest cas, tres elements bàsics: el pa de cada dia, sense additius, evidentment; l’ou que ens proporcionen els animals que criats a casa, i la farigola, que ens aporta tots els beneficis que la natura ens brinda a partir de les plantes silvestres medicinals que ens són regalades.

Actuant des dels seus inicis en l’àmbit de l’educació alimentària i del gust, Slow Food ha desenvolupat una àmplia reflexió sobre la realitat de l’alimentació quotidiana, i moltes activitats que han d’ajudar a la difusió d’aquesta filosofia.

DEFINICIÓ DE LA 3a FIRA ALIMENTACIÓ I SALUT

Aquesta Fira va néixer del desig i la necessitat de presentar en un sol àmbit la suma de gairebé tots els projectes que porta en marxa Slow Food Terres de Lleida. En primer lloc un espai de trobada entre productors i coproductors, responsables tots plegats de la nostra alimentació i de la nostra salut, i també de la salut del planeta.

Productors, artesans, restauradors i consumidors en general en un intercanvi permanent de coneixements, necessitats i experiències, sempre sota el paraigua de defensar productes bons, nets i justos.


Objectius:

1.    Apropar el productor al consumidor amb la qual cosa reduïm costos, reduïm emissions de CO2 i escurcem al màxim les distàncies, així guanyem en frescor i qualitat.
2.    Reincorporar als nostres hàbits gastronòmics la cuina de temporada i d’aprofitament. Tornem a fer conserves i melmelades casolanes en el millor moment del producte. Tornem a fer pastissos i galetes per a la canalla sense additius ni conservants.
3.    Recuperar i gaudir de la nostra cuina tradicional lligada a la terra i al seu cicle natural a través dels productes que ens ofereix: panadons d’espinacs per Pasqua, coques de recapte o cassola de tros amb els ingredients de la temporada que tinguem a casa.
4.    Contribuir a la creació d’una bona educació alimentària basada en productes naturals, de qualitat, prendre consciència de la importància de l’alimentació diària en la nostra salut, de l’aprofitament que hem de fer de les plantes medicinals o altres teràpies naturals. Perquè de la nostra alimentació en dependrà la salut futura.

Àmbits de la Fira:

1.    Mercat de la Terra, productors artesans i ecològics d’aliments de qualitat i de plantes medicinals.
2.    Cicle de conferències sobre els dos temes bàsics: alimentació i salut.
3.    Racó del Tast: productes oferts per elaboradors i productors al visitant amb tot tipus d’explicacions.
4.    Tallers infantils: educació del Gust.
5.    Tallers de cuina amb l’objectiu de difondre la cuina de temporada i d’aprofitament.
2º Fira Slow Lleida

SLOW LLEIDA una Fira diferent
En pocs dies podreu descarregar totes les conferències i cursos.

Els dies 3 i 4 d'octubre va tenir lloc
Slow Lleida, una Fira diferent
promoguda per Slow Food Terres de Lleida,
dedicada a la promoció del producte ètic i ecològic,
al Recinte Firal del Palau de Vidre de
Lleida. Amb mes de 2000 assistents.

DESCARREGA EL LLIBRE D'ACTES DE LA FIRA
DESCARREGA EL PROGRAMA RESUMIT