Participació dels agents econòmics i socials en l’elaboració de les polítiques econòmiques [...]
c. Potenciarem un marc català de responsabilitat social de les empreses com a mitjà de competitivitat i
sostenibilitat, reforçant així mateix la seva contribució al benestar i a la cohesió social.
Dins "A la recerca de l’excel·lència de la funció pública": Elaborarem codis de conducta, guies singulars i establirem mecanismes de responsabilitat i de control preventius i de resultats de l’actuació de les persones que treballen a les administracions.
Dins "La nova indústria catalana: recerca i ecoinnovació": Farem de la recerca i la innovació en matèria ambiental factors clau en la dinamització econòmica del territori, la creació d’empreses i de noves ocupacions i professions, apostant per una economia associada als valors de la sostenibilitat i la responsabilitat social, impulsant la nova economia del futur.
Dins "PARTICIPACIÓ CIUTADANA, RADICALITAT DEMOCRÀTICA, DRET A DECIDIR": La radicalitat democràtica, té com a condició necessària apropar la ciutadania, als assumptes de la res pública, creant una consciència cívica i de responsabilitat política que sigui capaç de apropar la participació
democràtica, en l’esfera pública, en aquest sentit, caldrà seguir impulsant els mecanismes de participació directa de la ciutadania en el dia a dia de la política.
Dins "PARTICIPACIÓ CIUTADANA, RADICALITAT DEMOCRÀTICA, DRET A DECIDIR":
Llei de transparència i accés a la informació pública.
- d. La millor manera de combatre la corrupció és adoptant mecanismes de prevenció dins del sistema institucional i polític. Mesures que incrementin la responsabilitat, la transparència, la rendició de comptes, i en definitiva, la democràcia. Un d’aquests mecanismes és la Llei de la transparència i accés a la informació pública, que va néixer als Estats Units i a Suècia cap als anys 60, i que ha culminat amb lleis modèliques com la del Regne Unit, vigent des del 2005. Aquesta Llei té per objectiu apoderar als ciutadans per a poder exercir el dret a rebre la rendició de comptes dels poders públics.
- e. Pactes d’integritat en l’àmbit de la contractació pública El Pacte d’Integritat (PI) és una eina per ajudar els governs, les empreses i la societat civil a lluitar contra la corrupció en l’àmbit de la contractació pública. Es tracta d’un procés que inclou un acord entre un govern o un departament del govern i tots els licitadors per a un contracte del sector públic. El PI estableix els drets i obligacions en el sentit que cap de les parts del contracte pagarà, oferirà, exigirà o acceptarà suborns, ni participarà amb els competidors per obtenir el contracte. A més, els licitadors estan obligats a revelar totes les comissions i despeses similars pagats per ells en relació amb el contracte.
Dins "COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT I ACCIÓ HUMANITÀRIA":
- Explorarem possibles vies de col·laboració directa, i les establirem en cas que sigui adient, amb el sector empresarial, preferentment amb agrupacions de petites i mitjanes empreses i cambres de comerç, per a l’assumpció de la responsabilitat social corporativa, especialment amb actuacions als països del Sud.
- Estudiarem la possibilitat d’una convocatòria de subvencions per a la implantació de la Responsabilitat Social Corporativa.
Dins "L’obra de govern d’Esquerra": A través del Pacte Nacional per a l’Educació s’impulsà que
els centres concertats assumissin progressivament majors quotes de responsabilitat social i educativa i es
pogués avançar cap la gratuïtat efectiva dels ensenyaments obligatoris.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada