28.8.07

Conferència sobre el Canvi Climàtic

Avui comença a Viena la Conferència sobre el Canvi Climàtic. La primera sessió ha servit per a què el secretari general de la Convenció de les Nacions Unides per al Canvi Climàtic (UNFCCC), Yvo de Boer, reclamés un major lideratge dels països desenvolupats, amb mesures més ambicioses en la retallada d'emissions de gasos d’efecte hivernacle, i una major cooperació amb els països en desenvolupament, tal com es destaca en el vuitè dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

La importància d’aquesta trobada ve donada perquè ha de servir per a ultimar les propostes que es presentaran a la fi d'any en la Conferència sobre Canvi Climàtic de l'ONU que es farà a Bali (Indonèsia). L'ONU ha mostrat el seu interès per disposar d’un acord que pugui substituir el Protocol de Kyoto quan aquest arribi a la seva fi.

El secretari general de la UNFCCC va posar com exemple l'objectiu vinculant de la Unió Europea per tal que el 20% del seu consum energètic en el 2020 procedeixi de fonts renovables.
El funcionari de Nacions Unides es va referir als informes presentats aquest any pels científics del Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic (IPCC) els quals mostren que l'acció de l'home està darrere de l'escalfament global i que existeix la tecnologia per a mitigar els efectes.

El Protocol de Kioto ha estat ratificat per 166 països, entre els quals no hi ha els Estats Units d’Amèrica. En aquest sentit, volem recomanar el vídeo protagonitzat per Al Gore (versió traduïda al castellà).

Vegeu notícia a El Mundo: La ONU pide a los países ricos 'compromisos' en la lucha contra el cambio climático

P.S.: Vegeu notícia a El País: Los países desarrollados se plantean reducir hasta un 40% las emisiones

Traducir CASTELLANO
Translate ENGLISH
Traduire FRANÇAIS