20.8.07

XX Conferència Mundial del Voluntariat


A l'any 2004 vam tenir l'oportunitat d'estar presents a la 18a edició de la conferència mundial del voluntariat, que es va realitzar a Barcelona coincidint amb el Fòrum 2004. Va ser una bon congrés que vam poder viure de prop.


La IAVE (Associació Internacional de Voluntariat) cedeix l'organització de cada edició a una organització local, en aquest cas a YMCA, alhora que procura que la celebració bianual vagi alternant continents. És per això que el 2002 fou a Seül i el 2006 a Nova Delhi. Ara toca al Panamà, amb un lema molt clar:


Voluntariat per al Desenvolupament Humà: Més Solidaritat, Menys Pobresa.


Llatino Amèrica és el continent més desigual del món, on la diferència entre rics i pobres és més gran. El tema tractat té doncs tota l'oportunitat.


Tots els països del món tenen el compromís d'assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM). El voluntariat és, sens dubte, part de la solució per a combatre la pobresa i cerca la inclusió social dels exclosos i del més vulnerables.


La conferència tindrà lloc del 2 al 5 d'abril de 2008 a Ciudad de Panamá. Podeu consultar el seu web http://www.volunteerconference2008.com/