19.8.07

Les finances són massa importants per a deixar-les en mans dels financers!

El món sencer fa front aquests dies a la que sembla la primera crisi financera important de la dècada, si més no per la confusió regnant i la incertesa que està creant.

L’origen es troba en el model hipotecari dels EUA. També al nostre país s’està jugant en els límits amb la capacitat hipotecària de les famílies, amb una pressió per l’elevat preu de l’habitatge i algunes solucions draconianes plantejades per agències financeres que tendeixen a traspassar el deute fins a la propera generació o bé amb solucions enganyoses per juntar crèdits que acaben encarint el cost final i creant famílies absolutament dependents.

En el límit trobem un nou model d’esclavitud del segle XXI, dissimulada perquè hom té accés al diner i una font laboral de la qual raja alguna cosa, però tant condicionada que la major part del sou ja té un destí finalista en el retorn de crèdits i interessos.

Llegir article sencer en català o en castellà

P.S. Experts indiquen a El Periódico que l'anàlisi que es pot realitzar del mercat hipotecari nord-americà és "inaplicable" a Espanya, ja que les polítiques de risc de les entitats no tenen res a veure. De fet, han ressaltat que les hipoteques que s'han concedit com d'alt risc als Estats Units durant el període previ a la crisi ni tan sols s'haurien considerat a Espanya.

Notícia posterior: La CNMV pide a las gestoras de fondos que comuniquen su grado de exposición al negocio 'subprime'