15.8.07
Palmeres de telefònica
Recordareu els dibuixos d’Ibáñez del Mortadel·lo i Filemó en què els objectes es camuflaven de manera inversemblant. Qualsevol semàfor podia ser la porta d’entrada a les dependències secretes de la TIA....
La mateixa sensació hem experimentat en ser assabentats que dues magnífiques palmeres no eren sinó dues antenes de telefonia mòbil discretament ocultes mitjançant tècniques de disfressa.
Efectivament, en un país on les palmeres, altes i esbeltes, abunden per tot i també enmig de la ciutat, aquest arbre ha estat elegit com la disfressa que posen a les antenes repartides per la ciutat. Cal dir que la gran majoria de cases de Santiago, amb excepció de la zona més cèntrica, són habitatges unifamiliars o de poca alçada, de manera que les antenes no es poden ubicar, com es fa habitualment a casa nostra, als terrats dels edificis.
Aquesta és una solució digna per a ocultar tant d’aparell però alhora també és una manera de no despertar més preocupació entre la ciutadania per la invasió de camps d’ones electromagnètiques.
Vam coincidir amb una manifestació davant el Palacio de la Moneda que reclamaven que l’Executiu legislés sobre la instal·lació d’antenes. La nostra curiositat ens va fer preguntar-los quin era el marc actual sobre la matèria. Mentre que a Itàlia, per exemple, es permet un llindar d’ona de 10 unitats, a Xile la permissivitat arriba a 435. Però a més, no hi ha limitacions respecte a la proximitat a escoles o hospitals.
Alguns experts manifesten que aquestes ones no suposen cap perill, altres alerten sobre la perillositat de l’exposició permanent a certs índex. Sigui com sigui, les normatives dels països del primer món han anat rebaixant els índexs permesos.
Si la Responsabilitat Social de les Empreses ha comportat que grans transnacionals exportessin els seus estàndards més avançats a països infraregulats, les emissions de les antenes mòbils també és una matèria on s’hauria de demanar que s’harmonitzessin tendències, i si no ho fan els reguladors públics que ho assumissin les empreses de telefonia més responsables.
P.S. Vegeu la notícia "Els veïns d'una aldea granadina decidiran en referèndum si volen cobertura per al mòbil"
P.S.: Podeu consultar l' Ordenació ambiental a Catalunya de les instal·lacions de telefonia mòbil (El límit que correspon a la interpretació més restrictiva de la normativa catalana és de 27 V/m)
Traducir CASTELLANO
Translate ENGLISH
Traduire FRANÇAIS
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada