25.3.11

Benestar Social i Família i la UAB participen en un projecte interregional d'àmbit europeu per promoure el voluntariat social

El Departament de Benestar Social i Família i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) participaran en la quarta convocatòria del programa INTERREG per al període 2007-2013. Enguany és el primer cop que la Generalitat de Catalunya participa en aquesta iniciativa de la Unió Europea que promou la col·laboració i la coordinació entre regions per contribuir a la modernització econòmica i a l'augment de la competitivitat.

El projecte en què col·labora el Govern català està adreçat a recollir i promoure l'intercanvi de bones pràctiques en el camp del voluntariat social. Es preveu que es desenvolupi a partir del 2012 i que tingui una durada màxima de 36 mesos. Aquesta iniciativa permetrà al Departament de Benestar Social i Família implementar noves línies d'acció en l'àmbit comunitari, una voluntat de treball en xarxa que recull el Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat i amb la qual el nou Govern pretén recuperar el lideratge internacional de Catalunya en aquest àmbit.

A banda de la Generalitat i el Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la Universitat Autònoma de Barcelona, també participen en el projecte diversos agents socials (universitats, ONG, escoles superiors, administracions locals i regionals...) de Grècia, Hongria, Luxemburg, Bulgària, Lituània, Anglaterra, Polònia, Alemanya i Dinamarca, que n'assumirà el lideratge.

El programa INTERREG se centra en les polítiques de desenvolupament regional que afecten les àrees d'innovació, economia del coneixement, medi ambient, etc. Gràcies a anteriors convocatòries, s'han implementat diversos projectes i xarxes de cooperació interregionals arreu d'Europa.

Amb la participació en aquest projecte, les actuacions iniciades en el marc de celebració de l'Any Europeu del Voluntariat tindran una continuïtat més enllà del 2011 i es facilitarà un apropament entre Europa i Catalunya en temes de voluntariat.

Font: Dixit