26.3.11

Rèplica a Greenpeace

Versión en castellano: Réplica a Greenpeace
Hem enviat la carta de rèplica a la resposta enviada per la direcció de Greenpeace en referència a una primera carta nostra.

Com els lectors d'aquest bloc saben, el text provisional d’aquesta rèplica el vam publicar al bloc per a contrastar l’enfocament. Comentaris rebuts o expressats en comunitats i xarxes socials han anat en la línia que “GP ja no és el que era” i que “cap altra organització ecologista actua a Catalunya amb la manca de respecte que ho fa GP”.

A la carta es fan afirmacions com:
...no deixa de ser sorprenent que quan estem parlant de censura per part de Greenpeace, d’incompliment del seu propi codi de funcionament del bloc, i d’incoherències fonamentals respecte al que predica, no hi ha resposta sobre aquests temes i, en canvi, sols manifesten preocupació sobre el fet que la interacció prengui una dimensió pública. Em recorda el procedir d’algunes grans corporacions privades.


...sincerament, esperava alguna cosa més. Esperava que, després de mostrar còpia impresa dels insults proferits en el bloc per personal voluntari de l’organització, aquests fossin retirats. També esperava que Greenpeace entengués que s’han de moure millor en els entorns 2.0, entenent que les censures no són la manera d’afrontar el que no els agrada.


...Però interpreto que l’organització se sent satisfeta d’ella mateixa i que no té voluntat d’entendre els punts de vista d’alguns dels seus socis, que no vol aprofundir coherentment en el model que reclama a les empreses. 

Alguns dels articles publicats són:

3.11.09 [ca] Defensar el clima fa impossible defensar la diversitat?
21.11.09 [ca] Es confirma la censura per part de Greenpeace / [es] Se confirma la censura por parte de Greenpeace
1.3.11 [ca] Dialogant amb Greenpeace sobre el seu model de Responsabilitat Social / [es] Dialogando con Greenpeace sobre su modelo de Responsabilidad Social
8.3.11 [es] Respuesta de la directora de Greenpeace
9.3.11 [ca] Esbós de resposta a Greenpeace (hi ha 6 comentaris per part de lectors qualificats)
26.3.11 [ca] Rèplica a Greenpeace / [es] Réplica a Greenpeace

3 comentaris:

Maria ha dit...

Certament, és greu que una organització com Greenpeace, amb el prestigi que se li suposa, en lloc de plantejar-se com corregir una incoherència fonamental entre la seva pràctica i allò que suposadament és el seu objectiu, es plantegi com aconseguir que la mala pràctica no assoleixi dimensió pública.

Anònim ha dit...

Fa temps que estic valorant associar-m'hi però ho acabe de descartar en veure que continuen els costums del passat. La primera volta que en vaig sentir parlar va ser, fa més de 15 anys, quan la companya d'aleshores acabà donant-se de baixa cansada de l'actitud de Greenpeace contrària a l'ús del català.

Roger Seuba ha dit...

Cal oferir una alternativa: que la gent es faci d'Ecologistes en acció.