SOS Racisme - Catalunya ha fet pública avui l’acció ”Diguem Prou! Contra el racisme i la xenofòbia, en defensa de la democràcia” mitjançant una campanya audiovisual. La convocatòria de mobilització és pel proper 19 de març a partir de les 17h al Passeig Lluis Companys de Barcelona.
SOS Racisme - Catalunya ha fet públic avui l’acció ”Diguem Prou! Contra el racisme i la xenofòbia, en defensa de la democràcia” mitjançant la campanya audiovisual de difusió de l’acte. Aquesta neix com a resposta a l’escalada de racisme descarat que, segons l’entitat, estem patint en els àmbits social, polític i legislatiu, i les greus conseqüències que aquesta té per la salut de la nostra societat. Davant d’aquest context, SOS Racisme fa una crida a la societat catalana per dir prou al discurs excloent i feixista, al retrocés en les fites socials i per aturar l’atac al mateix sistema democràtic.
La convocatòria de mobilització, que es centra en el proper 19 de març a la tarda, al Passeig Lluis Companys de Barcelona, vol ser un acte polític i massiu, que mobilitzi persones diverses en edats, ideologies, orígens i cultures, compta amb el suport de personalitats de l’àmbit associatiu, de la cultura i l’acadèmia. La iniciativa presentada es fonamenta en un manifest que sota el mateix títol ja ha recollit les adhesions de més de 70 entitats catalanes i 200 persones a títol individual, que donen suport a les reivindicacions.
El cantant Sicus, del grup Sabor de Gràcia i president de l’associació AGITCAT, va expressar durant la roda de premsa la seva adhesió a l’acció i el seu desig que aquest representi un punt d’inflexió en el posicionament de la ciutadania davant el racisme a la nostra societat.
Per fer difusió de l’acte, l’entitat antiracista s’ha envoltat de persones de l’àmbit de la cultura, l’espectacle que convidin a la ciutadania a sumar-se a la mobilització. L’actriu Mercedes Sampietro, el pallasso Tortell Poltrona, el cantant Yacine Belhancene i el grup de rap West Barna són els protagonistes de les primeres càpsules de la sèrie audiovisual, on s’aniran sumant nous personatges.
Les situacions històriques inclouen escenes tan diverses com el partit de lliga de futbol del 2005 en el que Samuel Eto’o va voler abandonar el camp de joc davant els insults racistes del públic; el moment en que l’activista nord-americana Rosa Parks va infringir l’apartheid asseient-se a la part reservada per blancs d’un autobús o escenes de les lluites veïnals de Barcelona dels anys ’70 reivindicant l’accés a drets vulnerats.
Els nous elements de difusió que es realitzin, que també inclou falques de ràdio i elements de grafisme, s’aniran publicant a la www.diguemprou.org, es difondran per la xarxa i a través d’aquells mitjans que es prestin a col·laborar.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada