29.3.11

Amb VilaWeb, per la llibertat de premsa (2)

Fa uns dies vam rebre un correu de Vilaweb demanant-nos suport per la llibertat de premsa. Els hi vam donar, com moltes altres persones i organitzacions: Amb VilaWeb, per la llibertat de premsa

Al cap d'uns dies, l'Ajuntament de Barcelona retirava la denúncia. Ara rebem aquesta nota d'agraïment de Vilaweb, que volem compartir amb vosaltres, tot mostrant de nou el nostre suport al seu posicionament i tot esperant que sigui el Consell de la Informació de Catalunya i no una autoritat judicial qui emeti el seu dictamen:

Vos escrivim aquest correu atès que heu signat el manifest de suport a VilaWeb en el cas Vilaró.

Ho fem per a donar-vos les gràcies. Sense la pressió social estem segurs que no hauríem aconseguit la retirada de la querella ni la decisió de sotmetre el cas al Consell de la Informació.

Per a nosaltres aquest és un fet determinant i un gran precedent. El Consell de la Informació de Catalunya és un organisme privat d'autoregulació professional creat pel Col·legi de Periodistes. El Consell ara estudiarà la nostra informació i la de l'ajuntament i emetrà un dictamen sobre la praxi periodística del cas. Així es com es fan les coses a la majoria de països europeus, on mai les institucions usen la via penal per a discutir informacions periodístiques.

Com és lògic nosaltres mantenim en la seva integritat les informacions publicades en el seu moment. Podeu trobar una completa cronologia sobre els fets a http://www.vilaweb.cat/noticia/3863438/20110322/cas-vilaro-cronologia-fets.html