13.3.11

Es farà un lib dub per la inclusió social a partir de la llengua comuna


Amb l'objectiu de treballar per la cohesió social i la integració de les persones nouvingudes, la Plataforma per la llengua impulsa un Lib dub que tindrà com a escenari el Raval de Barcelona, el barri que acull més immigració de la capital catalana.

El primer Lipdub en defensa del català es posa en marxa de la mà de la Plataforma per la Llengua

La gravació tindrà lloc els dies 15 i 16 d'abril en diversos indrets de Barcelona · La cançó 'Corren', de Gossos, serà la banda sonora

El primer Lipdub per la llengua catalana està ja en marxa de la mà de la xarxa d'entitats de nouvinguts que dinamitza la Plataforma per la Llengua. Després de l'èxit assolit a Vic el passat mes d'octubre amb el treball audiovisual sobre la independència, que ja porta més d'un milió de visites a youtube, l'entitat en defensa del català s'ha sumat a la moda dels Lipdubs i gravarà entre el 15 i el 16 d'abril diverses escenes en marcs significatius de la ciutat de Barcelona com la plaça Universitat i el barri del raval. L'objectiu d'aquest treball, que tindrà la cançó de Gossos, 'Corren', com a banda sonora, és, segons la plataforma, 'reforçar i donar projecció a la feina que està fent aquest grup d'entitats al voltant del concepte 'El català, llengua comuna', lema que vertebra aquesta xarxa'.

Segons exposa la Plataforma per la Llengua, el Lipdub per la llengua sorgeix d'un treball conjunt amb diverses entitats de persones immigrades al voltant de la llengua catalana com a vehicle per a la inclusió social. El treball, que ve precedit per l'èxit assolit a la ciutat de Vic amb la gravació per la independència, vol mostrar la diversitat cultural de la societat catalana prenent el català com a eix vertebrador. 

Nota: Josep Maria Canyelles és soci de la Plataforma per la Llengua