27.3.11

Mecanisme de control del compliment de les promeses electorals

Fa dos mesos vam lloar l'anunci de la iniciativa del diari ARA: L'ARA verificarà les promeses del nou Govern. Hi deia que crec ben sincerament que cal felicitar la iniciativa del diari ARA que, seguint el model de diversos mitjans internacionals, vol contribuir a la transparència democràtica posant en marxa un mecanisme de control del compliment de les promeses electorals.

Ara us fem saber que s'ha fet públic el primer índex de l'ARA Control el qual atorga als primers tres mesos de Govern una valoració de 14 punts sobre 100 i fa notar que el programa de govern de CiU topa amb la realitat econòmica.
Seguint un mètode propi de verificació continuada de l'índex de compliment de les promeses del Govern i prenent com a referents els paràmetres adoptats per prestigiosos mitjans de comunicació dels Estats Units i Europa, l'equip de l'ARA Control posa la primera nota al Govern.


L'equip d'analistes de l'ARA Control, format per periodistes i experts en les diverses matèries, ha analitzat el programa electoral amb què l'actual president de la Generalitat es va presentar a les eleccions i n'ha destriat els compromisos que són concrets (i, per tant, avaluables) i els ha ordenat en funció de la seva rellevància.


EL CONSELL ASSESSOR DE L'ARA CONTROL: DavidMiró, subdirector de l’ARA; Ferran Casas, cap de Política de l’ARA; Jaume Puig-Junoy, dir. Centre Recerca Salut UPF; Núria Bosch, catedràtica hisenda pública UB; Ignasi Aragay, subdirector de l’ARA; Gregorio Luri, doctor en filosofia; Daniel Albalate, doctor en economia; Andreu Peix, enginyer agrícola; Ivan Capdevila, enginyer industrial; Olga Tubau, advocada penalista; Jofre Montoto, Centre d’Estudis Estratègics; Albert Rossich, catedràtic filologia catalana UdG; Raül Ramos, professor economia aplicada UB; Toni Codina, director Taula Tercer Sector

ARA Control