[ca] Ja sabem que a la política pot haver-hi l'ètica més elevada i la brutícia més abjecta. Crec que hi ha totes dues coses, tot i que el risc que fins i tot els objectius més nobles s'acabin pervertint és gran. Una manera d'assegurar que prevalgui l'ètica seria mitjançant la gestió de la Responsabilitat Social tant dins l'Administració Pública com als partits polítics, però també sabem com n'és de difícil.
Seria bo que els partits prenguessin una major consciència de quins valors tenen les persones que integren les seves files i què estan disposats a fer per diners, càrrecs o poder. Però que els partits sovint no tenen la valentia de fer-ho, està bé que ho facin els mitjans de comunicació.
El diputat que ha estat objecte de la prova per part del rotatiu britànic afirma no haver cobrat. D'acord, fem-li confiança. Però ell deu saber que una de les males pràctiques més habituals a la política europea és la que es coneix com
les portes giratòries de l'Administració Pública. Com a mínim, no podrà negar que ha seguit el joc de deixar-se temptar per càrrecs posteriors a la seva funció pública a canvi de defensar interessos privats.
Tot seria més transparent si, en virtut d'un Codi Ètic, el diputat s'hagués negat a continuar la reunió a partir del moment en què li van oferir diners i càrrecs. I també ho podria haver denunciat. Però no va fer res d'això i va defensar els seus interessos.
Si el conjunt dels polítics actuessin sota un Codi Ètic, els lobbies corruptes ja ni s'atrevirien a plantejar una demanda d'aquest tipus.
Un eurodiputat del PP cau en un parany de The Sunday Times
El navarrès Pablo Zalba esmena una directiva seguint les consignes d'un fals lobby
Captura de l'eurodiputat navarrès del PP Pablo Zalba en el vídeo amb càmera oculta de 'The Sunday Times' Foto: ACN
L'eurodiputat navarrès del PP Pablo Zalba va retocar una directiva comunitària seguint les peticions d'un fals grup de pressió que li va oferir diners. Els seus interlocutors eren un grup de periodistes del rotatiu britànic The Sunday Times , que han fet la mateixa trampa a una desena d'eurodiputats per demostrar que alguns accepten pagaments a canvi d'introduir esmenes. Zalba admet que va accedir a les peticions del fals grup de pressió, però assegura que no va acceptar cobrar diners. Dos eurodiputats han dimitit aquesta setmana després que el rotatiu destapés que van acceptar suborns de 100.000 euros del fals lobby.
En el vídeo amb càmera oculta difós per The Sunday Times es veu com Zalba conversa amb els suposats representants del lobby i els assegura que no hi ha cap problema per introduir les esmenes que desitgen, ja que ell és un dels redactors de la directiva en qüestió, relativa a la protecció dels petits inversors.
A canvi d'aquest favor, els periodistes li ofereixen a Zalba una cadira en el consell d'administració del grup de pressió i un sou de 100.000 euros. Segons The
Sunday Times , Zalba accepta el tracte però condiciona l'entrada al consell d'administració a si finalment es presenta a les eleccions municipals del maig. [llegir notícia sencera a
NacióDigital.cat]
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada