7.3.11

Dia Internacional de la Dona

Com cada any, demà 8 de març se celebrarà a tot el món el Dia Internacional de la Dona. Aquest any no s'ha escollit un tema global, sinó que s'ha optat per deixar que cadascuna les diverses organitzacions, governs, i grups de dones del món triïn diferents temes per reflectir la qüestió de gènere de manera local i global.

Cal destacar, però, que enguany fa 100 anys que se celebra aquesta efemèride en què es recorda la tragèdia de les dones que van morir defensant els seus drets.

En aquest sentit, volem destacar que les dones al llarg de les últimes dècades han anat adquirint drets que abans era impossible plantejar-se. Però malgrat el progrés visible, països tant del primer com del tercer món lamenten cada dia el maltractament, la discriminació i fins a la mort de dones, mares i treballadores de tots els estrats socials.

Cal esmentar que, malgrat el progrés assolit, és molt important replantejar-se els valors i l'ètica que es transmet a les noves generacions infantils / juvenils. És per això que, tot pla nacional contra la violència de gènere ha de destinar recursos suficients i introduir canvis en el sistema perquè els valors d'equitat i de respecte siguin factibles en qualsevol context social, només d'aquesta manera l'eradicació de la violència contra la dona serà possible.

Més informació de les activitats del Dia Internacional de la Dona al món: www.internationalwomensday.com