6.5.11

Un pòster de Hitler a la caserna dels antiavalots encén la polèmica a Perpinyà

La imatge era a la infermeria de la CRS (Companyia Republicana de Seguretat)

El sindicat CGT ha presentat una denúncia judicial per apologia del nazisme arran la presència d'un pòster de Hitler a la caserna dels antiavalots de la policia francesa (la CRS, Companyia Republicana de Seguretat) al barri de Les Coves de Perpinyà (Catalunya Nord). 

La fotografia va penjar-la "el personal del servei públic" a l'infermeria de la CRS, i va ser descoberta el 17 de gener pel mateix sindicat, segons ha explicat a l'ACN el secretari general de la CGT al Llenguadoc-Rosselló, Pierre Place. La infermeria és un espai públic pel qual passen els joves que volen inscriure's a la policia, així que la foto del 'führer' "és la primera imatge" que s'emporten del cos de seguretat, ha lamentat Place.

Es desconeix quant de temps va passar el pòster d'Adolf Hitler a la paret de les dependències dels antiavalots francesos, però es dedueix que "diverses setmanes", segons ha explicat el responsable de la CGT, sindicat minoritari a la CRS.

Arran de la denúncia, la fiscalia de Perpinyà ha obert una investigació sobre l'existència del cartell, segons assegura el diari 'L'Indépendant'. [llegir-ne més a Directe.cat]