7.5.11

Presumptes males pràctiques administratives

El conseller Cleries denunciava dijous al Parlament de Catalunya, en resposta a una oposició que el qüestionava, que s'havien trobat prop de 30.000 expedients sense tramitar de peticions d'ajudes a la llei de la dependència. Llavors, Carme Capdevila, antecessora en el càrrec, li responia que tot plegat era mentida i que els documents trobats no són expedients d'ajuda sense tramitar, sinó reclamacions.

L'actual conseller, però, manté la seva versió. Diu que són expedients sense tramitar de peticions d'ajuda a la llei de la dependència. Cleries ha explicat que la denúncia neix dels mateixos funcionaris que ja treballaven al departament amb el govern anterior que han confirmat que es tracta de casos sense tramitar. Capdevila i Cleries han continuat discrepant a Catalunya Ràdio  i al Matí de Josep Cuní a TV3 pels 30.000 expedients de la dependència "oblidats". Podeu veure les declaracions a sota.

Malgrat que les picabaralles polítiques entre govern i oposició sovintegen, aquest cas mereix el nostre interès pel fet que és un tema social que afecta moltes persones afectades de dependència. Si es demostra que les acusacions són certes, l'anterior consellera tindrà molt a dir, perquè no es tractaria solament de mala gestió sinó d'alguna cosa més greu.

Això a banda, i també des d'una òptica de bon govern i responsabilitat social de l'administració, l'anàlisi caldrà ampliar-la a la manera com es va elaborar la llei de la Dependència, sense els recursos suficients i envaint competències autonòmiques. La millor manera de carregar-se l'Estat del Benestar és precisament fent lleis que siguin impossibles de complir, per imprevisió financera, de manera que acabi desacreditant l'administració i els administratius, mentre els administrats se'n cansin i perdin tota confiança en el sistema. Una llei feta de manera irresponsable creant il·lusions entre les persones dependents no és manera de treballar pel progrés del benestar social. Si, a més, resulta que no es van gestionar els expedients, el desgavell ja seria impressionant. Esperem que en els propers dies l'exconsellera vagi al Departament a comprovar quin és l'estat dels expedients i que s'informi la ciutadania de què va passar amb aquests.

Capdevila: "Les acusacions de Cleries són una cortina de fum per amagar la seva incapacitat"




Cleries: "No em puc quedar de braços plegats quan m'acusen"