25.5.11

Salva el C’MUN, recolza l’ANUE

Responsabilitat Global ha donat suport a aquesta demanda de l'ANUE per a salvar el Catalonia Model United Nations C'MUN




Estimat amic/ga

L’Associació per les Nacions Unides a Espanya (ANUE), entitat d’utilitat pública reconeguda com a nexe principal entre la societat civil espanyola, les Nacions Unides i el Govern, ha celebrat exitosament aquest any la 6a edició del conegut model de les Nacions Unides, C’MUN, The Model United Nations of Barcelona. La intenció d’aquest esdeveniment se centra en difondre els principis dels drets humans i de les Nacions Unides mitjançant una simulació internacional que fomenta la participació d’estudiants universitaris procedents de totes les regions del món.

L’experiència de tots els sotasignants amb l’Associació i/o amb alguna o diverses edicions del C’MUN ha estat enriquidora, gratificant, rellevant, participativa, empàtica, multicultural, i una infinitat de qualificatius més, que fan que, sumats a la implicació de tot l’equip a omplir de contingut i activitats el C’MUN, amb temes de rabiosa actualitat, propers a tota la societat, en els que qualsevol persona pot tenir una opinió formada; per això sorprèn que aquest MUN de Barcelona, malgrat ser un referent mundial, amb representació de joves participants d’arreu del món, sigui un dels models que més dificultats ha d’afrontar en matèria d’ajuts i suport del sector tant públic com privat.

El treball rigorós i compromès que realitza l’equip organitzatiu de l’ANUE per al C’MUN ve motivat per un objectiu principal, enriquir i potenciar la formació de joves estudiants, compromesos i conscienciats per a la protecció dels drets humans i la seva correcta aplicació. El nivell altíssim dels temes de debat proposats discuteixen temes nous i d’incidència social, els gairebé 400 participants representen una múltiple diversitat nacional i ètnica, i fins a l’últim detall d’atrezzo està cuidat a la perfecció. Però llavors, per què hem de tenir la sensació que C’MUN rep molta menys atenció i suport respecte a altres models que se celebren a Europa?

La veritat és que en edicions anteriors l’aval rebut no depenia tant de les retallades pressupostàries generals que vivim a Espanya, però deixant de banda la crisi general financera, cal remarcar de la poca importància i escolta que se li dóna a iniciatives com el C’MUN que compleixen amb l’estratègia nacional de empoderar als joves per tal d’assegurar un futur pròsper de creixement.

La 6a edició del C’MUN es va allunyant a poc a poc, mentre que l’oblit de molts dels patrocinadors i contribuents s’accentua fins al punt d’afectar directament a la possible o més aviat poc probable celebració d’una propera edició, rebaixant així notablement el nivell i reconeixement que l’esdeveniment havia aconseguit anteriorment. En cap cas la nostra intenció és posar en dubte el suport que l’ANUE ha rebut fins ara, però sí manifestar la preocupació generada davant la idea d’una possible desaparició del model de les Nacions Unides més internacional, rellevant i representatiu que té Espanya.

Per això els convidem a conèixer el treball que s’ha dut a terme des de la seu de l’ANUE a Barcelona a través de la pàgina web del C’MUN, el Model de Nacions Unides de Barcelona, ​​amb la intenció d’estimular i reactivar el suport que aquest equip requereix per poder pensar en properes edicions.

Necessitem el vostre suport per a poder demanar les institucions que no deixin caure una activitat com aquesta, un dels pilars fonamentals de la tasca de l’ANUE.

Font: anue