17.5.11

Propostes electorals interessants

Entre les propostes interessants que han sortit a la campanya de Barcelona, he retallat aquestes tres, una de sostenibilitat econòmica, una de sostenibilitat ambiental i una de sostenibilitat social. A diferència d'altres eleccions no ens ha estat possible de fer una anàlisi de totes les propostes, però almenys ens hem fixat en aquestes tres, entre moltes altres propostes que mereixerien el nostre interès:

Trias vol impulsar mesures que posin bancs i caixes "al seu lloc"
L'alcaldable de CiU creu que els mediadors per concedir crèdit "pressionaran" les entitats

El programa econòmic de CiU a Barcelona contempla la creació de "mediadors de crèdit", que "crearan pressió" contra les entitats financeres que no concedeixin préstecs a empreses "viables amb problemes de finançament".

Així ho ha explicat l'alcaldable, Xavier Trias, en detallar les eines que proposa per "sortir forts de la crisi". Amb la figura del mediador, que estarà a cadascun dels districtes de la ciutat, Trias creu que podrà "posar les entitats de crèdit al seu lloc" i "fer-los la vida una mica més complicada". I és que l'alcaldable de CiU creu que bancs i caixes estan adoptant la postura "més còmoda i sempre diuen que no" a la concessió de crèdits. I això no ajuda a la reactivació econòmica.

Portabella proposa un Zoo 2.0
Un Zoo que uneixi el desenvolupament de les noves tecnologies amb el coneixement dels animals. Aquest seria el projecte d'eZoo que ha proposat aquest matí el cap de files d'Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, per substituir "l'irrealitzable" proposat plantejada actualment a l'espai del Fòrum que s'enfilaria a 300 milions d'euros. A l'eZoo es podria observar i estudiar el comportament dels animals però aquests no seran de carn i ossos sinó hologrames i animatrònica en 3D.

En aquest sentit, l'emplaçament és "idoni" perquè tindrà al costat el futur Campus Diagonal Mar. A més aquest projecte no implica la desaparició del Zoo actual que hauria de desenvolupar-se cap a la protecció i exhibició d'animals i espècies autòctones. Segons Jordi Portabella, el zoo ha d'abandonar el model del segle XIX per assumir un nou paper més animalista que acompleixi tres funcions, la cura de les espècies en extinció, el coneixement i l'educació i la implicació amb la fauna autòctona.


Gomà es fixa com a 'gran prioritat' que tots els barcelonins coneguin el català en el pròxim mandat
Ho considera una política social 'tant important' com un hospital o una biblioteca


El cap de llista d'ICV-EUiA a les municipals, Ricard Gomà, s'ha fixat com a 'gran prioritat' que tots els barcelonins coneguin el català en el pròxim mandat i que la llengua 'pròpia i oficial' de la ciutat funcioni com a instrument de 'vertebració de la diversitat i d'inclusió'. L'ecosocialista ha situat el foment del català com una política social més, 'tant important' com un hospital o una biblioteca i que la 'diversitat i el mestissatge' que originen les 165 llengües maternes que es parlen a la ciutat s'han de gestionar des de la 'base lingüística compartida' del català. Gomà ha apostat pel consorci de normalització lingüística i els programes de voluntariat com les eines per aconseguir l'objectiu.