14.5.11

IV Jornada EcoUniversitat

Des del Campus per la Pau de la Universitat Oberta de Catalunya, ens complau convidar-te a la IV Jornada EcoUniversitat, que tindrà lloc el dijous 2 de juny de 2011, a partir de les 16 hores, a la sala Joan Laporte de l’edifici central de la UOC (Av. Tibidabo, 39-43, Barcelona).

Des d’una perspectiva universitària, la iniciativa neix amb la intenció de ser un espai de reflexió i de proposta d’alternatives als problemes de sostenibilitat que pateix el nostre planeta. EcoUniversitat té la voluntat de connectar i posar en relació el món de l’ecologia, el medi ambient i la sostenibilitat amb els àmbits universitaris clàssics. Es persegueix aplicar els coneixements científics i tecnològics per a millorar el món a on vivim.

Els últims desastres ecològics com l’explosió de la central nuclear de Fukushima al Japó, posen en evidència la necessitat de canviar de model. L’enginyer expert en energies renovables, Pep Puig, alertarà dels perillosos efectes de l’energia nuclear i proposarà alternatives energètiques més netes. Per la seva banda, els consultors en sostenibilitat Miquel Vidal i Kathrine Raleigh parlaran sobre la necessitat de col·laborar per a la innovació sostenible.  I Elisabet Bonfill, de la Casa de l’Aigua de Tortosa, explicarà les bases de la nova cultura de l’aigua en relació al canvi climàtic.

Durant la trobada, el director del Campus per la Pau, Eduard Vinyamata, presentarà el tercer número de la revista digital EcoUniversitat, dedicat a la filosofia i al pensament ecologista.

Entrada gratuïta. Es prega confirmació d’assistència, enviant un email a ssabater [arrova] uoc.edu a on feu constar el vostre nom i cognoms.

Notícia de l'any passat: 3r Global Eco Forum, (bio)diversitat i (eco)transformació