31.10.11

'Matching' cultural dels subscriptors del @diariARA a centres d'ensenyament

En el camp del patrocini i la col·laboració empresarial amb entitats socials, els passos experimentats en els últims anys han estat interessants i, encara que estiguem lluny de la generalització, s'han marcat línies de progrés importants.

Una de les pràctiques interessants és el matching, mot anglès que equivaldria a doblar, i que significa que una empresa dobla els diners aportats per cadascun dels seus treballadors a entitats no lucratives. És una experiència interessant pel que implica de gestió de la complexitat: no solament se satisfà un objectiu social sinó també un de laboral, en ser tot una mostra de suport a les inquietuds i els esforços de les persones de l'organització.

La idea del matching també es pot aplicar a altres models de relació. Un que aquests dies s'està portant a terme amb èxit és el que promou el diari ARA. Es tracta d'una promoció editorial per mitjà de la qual cada subscriptor de la Col·lecció Bernat Metge dels clàssics llatins, no solament obté els seus exemplars sinó que fa possible que un centre d'ensenyament en rebi una altra amb els seus 51 volums.

La Col·lecció Bernat Metge és una col·lecció de llibres promoguda per la Fundació Bernat Metge, fruit de l'impuls i mecenatge de Francesc Cambó, que en fou l'artífex i promotor inicial. Es tracta d'una iniciativa editorial de màxim nivell cultural, que continua en marxa, únicament comparable amb les col·leccions clàssiques de renom, com l'alemanya de Teubner, les angleses d'Oxford i de la "Loeb Classical Library" o la francesa de l'Associació "Guillaume Budé".

Per mitjà d'aquesta acció, el client compra dues obres culturals, una per a ús propi i una altra per a regalar a una escola o institut. En aquest moment, la iniciativa ja té 1.417 subscripcions.

Els lectors de l'ARA estan fent possible el repte de fer arribar la millor col·lecció de clàssics d'Europa a les escoles del país. El mapa que veieu en aquesta pàgina mostra l'èxit de la iniciativa i com la Bernat Metge ja arriba a escoles d'arreu dels Països Catalans.