3.10.11

La censura en directe

  • Escrius una opinió en un fòrum social i, al cap d'una estona..... et desapareix!
  • I no parlem d'un bloc particular, parlem del web d'Antena 3
Aquest divendres vaig fer una reflexió en aquest bloc sobre la pregunta que Antena 3 havia formulat al seu web.

El meu article es titulava ¿Qué te parece que una película rodada por un homosexual represente a España?, per tal de valorar en els mateixos termes la pregunta de la cadena de televisió: ¿Qué te parece que una película rodada en catalán represente a España? Em sembla que la pregunta no és oportuna. Per això no vaig participar en la votació i hi vaig deixar aquest comentari:
El mero hecho de que se plantee la pregunta me parece impropio de un estado democrático y sólo se entiende ante la voluntad indomable de convertir España en un estado identitario donde sólo quepan los puros de la nación dominante. Xenófobo. ¿Os atreveríais a preguntar qué parece que una película rodada por una mujer represente a España? ¿O qué parece que una película dirigida por un negro represente a España? ¿O qué parece que una película dirigida por un homosexual represente a España? ¿Hay alguna diferencia en el estilo de la pregunta? Josep Maria
Per sorpresa meva, al cap d'una estona, vaig observar que la meva intervenció havia desaparegut. Vaig intentar tornar a introduir-la i no m'era permès. Finalment vaig optar per canviar d'usuari, cosa que ha permès que l'opinió aparegués publicada uns minuts, fins a la nova desaparició!

00:43 Després d'haver introduït l'opinió, torna a desarparèixer:
00:48 Ho provo de nou. En lloc del text introduït, apareix un "null", que al cap d'una estona desapareix:

00:50 Ho provo de nou i durant uns segons es visualitza la intervenció (amb el codi #1440):

00:56 Al cap d'una estona desapareix la intervenció, i també l'anterior, on em queixava de la desaparició. Queda com a darrera aportació la d'un usuari feta el dia anterior:


14:21 Sorpresa: quan algú introdueix una nova aportació, torna a reaparèixer la meva queixa però no la reflexió!

14:23 He descobert que les intervencions que desapareixen no se les carreguen del tot, sols les aparten de la pàgina principal, però si cliques el nom de l'autor identificat es poden veure les seves intervencions, tot i que no senceres, sols les primeres línies (potser així es protegeixen millor de les acusacions de censura??):


La sensació és que s'eliminen algunes aportacions que són massa conciliadores o que apunten cap al propi mitjà. Imagino que els interessa mantenir la tensió, intervencions dures i contraposades entre els participants, però que no es giri contra la casa.

Qui pot confiar en un mitjà de comunicació que es dedica a potinejar tan matusserament les opinions dels lectors del seu web?

Podeu veure les opinions a Antena3


[ca] He publicat les proves de la censura així com alguna reflexió en aquestes entrades:
[es] He publicado las pruebas de la censura así como alguna reflexión en estos apuntes:

30.9.11 [ca] ¿Qué te parece que una película rodada por un homosexual represente a España? [es] ¿Qué te parece que una película rodada por un homosexual represente a España?
3.10.11 [ca] La censura en directe [es] La censura en directo
5.10.11 [ca] La censura en directe (II) [es] La censura en directo (II)
6.10.11 [ca] La censura en directe (III) [es] La #censura en directo (III)