16.10.11

Transparència a Internet: Google Takeout

La transparència a Internet fa un primer pas amb el servei Google Takeout, una aplicació que permet descarregar les dades que Google té de tu.

Aquest és el proper pas de la WWW... la transparència i saber quines dades tenen d'un per a poder demanar -si cal- que les esborrin...

Una de les funcionalitats menys conegudes de Google (i garanteixo que el 99% dels que esteu llegint això ara mateix ho desconeixia) és un servei anomenat "Google Takeout" ("Google per emportar").

Aquest és un servei que et permet descarregar tota la informació que Google té emmagatzemada sobre tu, als seus serveis, des de la informació que proveeixes a Google al teu perfil, fins als teus cercles de Google +, i des de tots els enllaços que has marcat "+1" fins als teus Buzz, contactes de Google Voice, i fotos emmagatzemades al servei de Picassa. Absolutament tot el que et concerneix amb Google i el teu compte.

Per a utilitzar aquesta funcionalitat, simplement visiteu la pàgina de Google Takeout, i pitgeu el botó vermell que diu "Create Archive" ("Crear Arxiu"), cosa que us retornarà un arxiu que podreu descarregar al PC, i emmagatzemar per a la posteritat (o desempacar per a tafanejar).

Ara cal que empreses com Facebook, Apple i Microsoft segueixin els passos de Google!

Advertència: Depenent de la quantitat de dades que tinguin a Google (sobretot si teniu moltes imatges) aquest arxiu podria ser bastant gran, per la qual cosa paciència per a descarregar...

Informació aportada per David Ferré