1.10.11

Notícies ambientals

Becobook, la primera xarxa social dedicada al medi ambient, al món de l'ecologia i al desenvolupament sostenible


Becobook (acrònim de l'anglès: be + eco+ book) és una xarxa social que pretén apropar a persones, institucions i empreses perquè comparteixin iniciatives, experiències i novetats relacionades amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible.

Permet als seus usuaris compartir documents, imatges, àudio, vídeos, notícies i difondre esdeveniments. A diferència d'altres xarxes socials disposa d'un eficaç cercador per posar en contacte a usuaris amb perfils afins i crear vincles o grups d'amics amb rapidesa. La iniciativa neix amb el compromís moral amb el medi ambient i va dirigida a totes les persones i empreses sensibles a la preservació del medi ambient i al desenvolupament sostenible. 


A Catalunya es generen prop de 185.000 t/any de residus tèxtils que representen al voltant del 4% del total de residus municipals generats. D'aquest total, només es recullen selectivament al voltant de 15.000 t/any i d'aquest, se n'aprofita prop del 40% a través de la seva reutilització.
El Programa de Gestió de Residus municipals de Catalunya, pel que fa als residus tèxtils, recull actuacions per a fomentar la recollida selectiva i posterior reutilització de tèxtils.

El conseller de Territori i Sostenibilitat Lluís Recoder, la Cooperativa Roba Amiga i el grup Inditex signen un protocol per al desenvolupament d'un model de gestió integral dels residus tèxtils generats a Catalunya de forma eficaç, socialment integradora i econòmicament rendible.


El projecte "Reparat, millor que nou" , desenvolupat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya, consisteix en un servei d'assessorament gratuït als ciutadans per tal que es puguin reparar ells mateixos alguns aparells i objectes, posant a la seva disposició un espai, les eines necessàries i el personal qualificat per tal de reparar, posar a punt o canviar l'aspecte d'un objecte o aparell que ja no funcioni. 


El 6 d'octubre es realitzarà aquesta jornada per donar a conèixer els criteris i processos generals d'obtenció de l'Etiqueta Ecològica Europea; els requisits específics aplicables a productes d'higiene i cura personal, productes de neteja, pintures i vernissos; i l'experiència acumulada i les millors pràctiques desenvolupades per empreses amb productes etiquetats amb la flor Ecolabel. 


El Global Eco Fòrum, tindrà lloc a Barcelona del 24 al 26 d'octubre. És una cita imprescindible per als líders d'opinió i actors del canvi cap a la sostenibilitat en la regió Euro-Med. En la seva quarta edició adopta un enfocament especial sobre Green Economy i gobernanza de la sostenibilitat, de camí al cimèra de la Terra Riu+20 en 2012.