2.6.08

2011: L'Any Europeu del Voluntariat

Organitzacions de voluntaris de tot Europa, com el Centre Europeu de Voluntariat (CEV), Explora, Creu Roja Internacional, Fòrum de Joventut, EDAT, Càritas Europa, la FCVS i molts altres, reclamem al Parlament Europeu que l' Any 2011 sigui l'any Europeu del Voluntariat.

La Federació Catalana del Voluntariat Social és membre del Centre Europeu del Voluntariat (CEV), i donem suport plenament a aquesta iniciativa: en nom de milers de voluntaris al nostre país, Catalunya.

Per això instarem els nostres representants al Parlament Europeu a donar suport als nostres esforços i aconseguir més atenció per al Voluntariat i per a la nostra realitat social.

L'Any europeu del Voluntariat 2011, ajudarà a visibilitzar el següent:
1.-El voluntariat és donació lliure, però la seva acció no es troba exempta de costos.
2.-Els voluntaris necessiten i mereixen suport de tots els poders fàctics (governs de tots els nivells, empreses privades i àmbits polítics que permetin incloure infraestructures o plataformes de suport a les organitzacions que tenen o treballen amb voluntaris)

Més de 100 Milions d'europeus ho fan dia rere dia. Posen valors com la solidaritat i la cohesió social a la pràctica i col·laboren amb una mitjana d'un 3% al nostre PIB. No obstant això, romanen en gran part invisibles per als que elaboren les Politíques Europees!

El Parlament Europeu ha votat a la seva darrera sessió plenaria d'abril, la Resolució Parlamentaria Europea sobre el paper del Voluntariat com a actor contribuent a l'econòmia i a la cohesió social, amb suport aclaparador de tots els grups polítics.

Per altra banda el 9 d'abril, 5 europarlamentaris han llançat la Declaració Escrita (Nr 0030/2008) Anunciant 2011 com l'Any Europeu del Voluntariat
+ info: www.federacio.net

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS