8.6.08

Congrés d'Ateneus de Catalunya, RSE i RSO!

Dissabte 7 de juny ha tingut lloc al Casal l'Aliança de Llagostera una de les sessions del 5è Congrés d'Ateneus de Catalunya.

Responsabilitat Global hi ha estat present aportant el seu punt de vista sobre la matèria.

Segons ens diuen des de l'organització, els interessa una aportació des de fora, però feta per una persona coneixedora del sector tant des de dins com des de les polítiques públiques. I especialment sobre les capacitats de poder establir col·laboracions amb el món empresarial.

Entre els actius de què disposem en aquest sector podem referenciar: consultoria de la Federació d'Ateneus de Catalunya ja fa uns anys; projecte Arrels del Departament de Cultura (per mitjà del qual vam poder fer un estudi del món associatiu de la comarca del Maresme, comarca molt rica en entitats ateneístiques); el fet de ser soci de diversos ateneus; alhora des de l'Administració Pública vaig tenir l'oportunitat d'emprendre diverses accions amb el sector, des de les trobades de voluntariat cultural de l'any 1994, fins als primer i segon Congrés de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya...

Potser per aquesta experiència propera em podia permetre de llançar algunes qüestions sobre els ateneus, entre les quals la primera: si em demaneu què poden fer les empreses pels ateneus, exploreu què podeu fer els ateneus per les empreses. La reflexió, de ressons kenedians, no és menor si hom té en compte que el model de col·laboració Empresa - ONL cada cop menys es fonamentarà en donacions filantròpiques mentre que avança un nou model basat en la Responsabilitat Social, que acaba portant aparellades qüestions com la Responsabilitat Social de la mateixa Organització No Lucrativa (RSO), la medició de l'impacte social de les seves accions, la capacitat de construir una relació que aporti actius immaterials a l'empresa que li siguin d'interès per als seus nous reptes.

Podeu accedir a la presentació ppt

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS